3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

AKP'de heyecan var, coşku yok

AKP Genel Merkezi'nde hem gelen sonuçların yarattığı memnuniyetsizlik hem de seçimlerden 3 gün önce bir helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Lideri Muhsin Yazıcoğlu'nun vefatı nedeniyle abartılı sevinç gösterisi yapılmasının istenmemesi nedeniyle sonuçlar sakin bir havada izleniyor.

AKP Genel Merkezi'nde 22 Temmuz 2007 yaşanan çoşku ve heyecan 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde gözlenmiyor.

Seçimlerden 3 gün önce bir helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Lideri Muhsin Yazıcoğlu'nun vefatı üzerine parti yetkililerin, genel merkez önünde özellikle davul zurna eşliğinde bir çoşkunun gösterilmesine izin vermediği öğrenildi.

ANKA'nın elde ettiği bilgilere göre, başta Başbakan Recep Tayip Erdoğan olmak üzere İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve bazı genel başkan yardımcılarının Büyük Birlik Partisi'nde yaşanan yas ve hüzünün üzerine AKP Genel Merkezi'nde seçim sırasında ve sonucunda partililerin göstereceği aşırı çoşkulu gösterilere izin verilmemesini istedikleri kaydedildi.

Bunun üzerine parti genel merkezine şu ana kadar güvenlik görevlileri ve basın mensuplarının dışında partiye gelmek isteyen seçmene ve kalabalığa şu ana kadar izin verilmedi.

Öte yandan, Başbakan Erdoğan'nın genel merkezdeki makam odasında resmi olmayan ve özellikle Diyarbakır ve Mersin'den gelen açık ara oy farkından partisinin aldığı oy oranından memnun olmadığı kulislere gelen bilgiler arasında yer aldı.

Şu ana kadar parti genel merkezinde oy oranlarıyla ilgili herhangi bir heyecan havası yok. Genel seçimlerin aksine AKP genel Merkezi'nde seçim sonuçları büyük bir sükünet içinde izleniyor.(ANKA)
 

ANKA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2009 Pazar 22:21:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?