5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

AKP'de seçime bir yıl kala eğitim atağı

AK Parti, 2007 yılında yapılacak milletvekili seçimlerine bir yıl kala tüm teşkilatları 'interaktif eğitim'den geçirecek. 100 bin teşkilat üyesinin eğitimden geçirileceği çalışma kapsamında partililere dış politikadan ekonomiye, sosyal politikalardan parti kimliğine kadar birçok konuda ders veriliyor.
 
Eğitim çalışması ile ilgili hazırlanan CD'lerde Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliği ile ilişkin, "Kimse AB'ye üyeliğimiz kesindir gibi bir beklenti içinde olmamalı. Üyeliğimiz gerçekleşmeyebilir. Müzakereler çok uzun sürecek. Müzakereler bittiğinde 'AB bugünkü çekiciliğini koruyacak mı, Türkiye, AB'ye hala girmek isteyecek mi? Bu soruların cevabını şimdiden söylemek mümkün değil" şeklinde değerlendirmelere yer veriliyor. AK Parti'nin Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, parti muhabirleriyle AK Parti Genel Merkezi'nde kahvaltılı sohbet toplantısında biraraya geldi. Teşkilatlara yönelik başlatılan eğitim çalışmasına ilişkin gazetecilere bilgi veren Denemeç, AK Parti'nin 5 yılı geride bıraktığını, bu süreçte 4 yıllık bir iktidar deneyimini yaşadığını hatırlattı. AK Parti'nin bu süreçte kurumsallaşma anlamında birçok yeniliğe imza attığını belirten Denemeç, interaktif eğitim çalışmasının kurumsallaşma için çok önemli bir gösterge olduğunu bildirdi. Teşkilat mensuplarının Başbakan ve parti yöneticileri ile aynı dili konuşmasının, aynı doğrultuda düşünmesinin ve aynı şeyleri söylemenin önemine işaret eden Denemeç, bu çerçevede interaktif eğitim başlattıklarını vurguladı. AK Parti'nin ve hükümetin icraatlarının ayrıntılı olarak anlatıldığı dış politika, ekonomi, sosyal politikalar, partinin kurumsal kimliği konusunda CD'ler hazırlayan AK Parti, teşkilatları görsel materyaller aracılığıyla eğitimden geçirmeye başladı. Bu amaçla tüm teşkilatlara eğitim CD'lerinin yanısıra dizüstü bilgisayar, projeksiyon aleti ve hoparlör gönderen parti, Aralık ayı sonuna kadar 100 binin üzerinde partiliyi eğitimden geçirmeyi hedefliyor. AK Parti sözkonusu eğitim çalışmasını genel merkezde eğitimden geçirdiği milletvekilleri ve parti yöneticileri aracılığıyla yürütüyor. AK Parti'nin teşkilatlara yönelik 'yerinde eğitim' çalışması belli periyodlarla yürütülecek.
 
Hazırlanan CD'lerde Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik sürecine ilişkin ilginç değerlendirmeler yer alıyor. Teşkilatlara 'AB ile ilgili kesin üyelik beklentisi içine girmeyin' uyarısını yapıldığı CD'lerde AB ile ilgili şu değerlendirmeler yapılıyor: "Kimse AB'ye üyeliğimiz kesindir gibi bir beklenti içinde olmamalı. Üyeliğimiz gerçekleşmeyebilir. Müzakereler çok uzun sürecek. Müzakereler bittiğinde 'AB bugünkü çekiciliğini koruyacak mı, Türkiye, AB'ye hala girmek isteyecek mi? Bu soruların cevabını şimdiden söylemek mümkün değil" AB'ye üye olmazsak bizim kaybedecek bir şeyimiz yok. Biz AB'ye hoş görünmek için reform yapmayacağız. Yaptığımız tüm reformların halkımızın refahı için yapılmıştır". AK Parti belli periyodlarla CD'lerdeki bilgileri güncellemeye yoluna gidecek.
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, yaptıkları eğitim çalışmasının Türkiye'de ve dünyada bir ilk olduğuna işaret etti. Ar-ge olarak ellerinde bilim ve teknoloji ile ilgili imkan olduğunu belirten Denemeç, bu imkanları sonuna kadar kullanacaklarını söyledi. Denemeç, "Hedefimiz 300 bin teşkilat mensubumuzu eğitimden geçirmek ancak 100 binin üzerinde partilimizi eğitimden geçireceğimizi düşünüyoruz.
Bu çalışma seçime yönelik değil. Seçimden sonra da devam edecek" diye konuştu.

DENEMEÇ'TEN CHP'YE ANKET CEVABI
Denemeç, gazetecilerin sorusu üzerine 2001 yılından bu yana düzenli kamuoyu araştırması yaptıklarını, üç farklı kamuoyu araştırma şirketiyle çalıştıklarını kaydetti. CHP lideri Deniz Baykal'ın 'Bize sağdan oy geliyor' yönündeki sözlerinin doğruyu yansıtmadığını vurgulayan Denemeç, "Hiçbir şekilde ne sağdan sola ne soldan sağa oy gidemez. Olay, genelde memnuniyetsizliği olan seçmenin seçime katılmamasıyla tezahür ediyor. Halkın bir sağduyusu var. Baskılardan kurtulup doğruyu bulma gibi içgüdüsü var. Seçimlerde de bunu gösteriyor" diye konuştu.
 
AK Parti'nin oy oranının kararsızlar hariç yüzde 26 olduğunu, CHP'nin oy oranının ise yüzde 11 ile 13 arasında değiştiğini belirten Denemeç, "Bu oran yüzde 100'ün üzerinden değil yüzde 60-70'in üzerinden hesaplanmalıdır. İnişler çıkışlar olabilir ama doğru değerlendirilmelidir. İstatistik dersi almış bir insan bunu böyle değerlendiremez. Burada yanlış yönlendirme var. Cehalet kokuyor. Bir ankette yüzde 30-35 kararsızlar varsa, yüzde 26 tek başına değerlendirilemez. Yüzrde 26 oy oranı bizim 2002 seçimlerinde aldığımız oy oranının üzerindedir" dedi. Denemeç, Bill Clinton'un ABD Devlet Başkanı olduğu seçimlere de atıfta bulunarak, Clinton'un ABD halkının yüzde 50'sinin katıldığı seçimlerde yüzde 26 ile devlet başkanı seçildiğini bildirdi. Denemeç, "Kimse ABD'de Clinton'un yüzde 26 ile iktidara geldiğini sorgulamıyor. Seçimin kurallarını biz koymadık, maç sürerken de kuralı değiştirmeyiz" değerlendirmesini yaptı.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2006 Pazartesi 14:22:49
Güncelleme :6 Kasım 2006 Pazartesi 14:25:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?