3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

AKP'den CHP'ye katılım


Mamak’ta CHP’ye katılımlar sürüyor. 29 Mart Yerel Seçimler arifesinde AK PARTİ’den çok sayıda parti üyesi CHP’ye katıldı.

Yerel Seçimler öncesi gerçekleşen katılım töreninde konuşan CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, ''Birileri çıkıp kasetlerle örtülü bölücülük yapıyor. Kim ne derse desin, ben Ankaralıyı böldürmem'' dedi.

Karayalçın, burada yaptığı konuşmada, Diyarbakır'da yaptığı bir konuşmayla ilgili dağıtılan CD'leri anımsatarak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve destekçilerinin, montajlanmış ve sayıları yüzbinleri bulan CD'lerden medet umduklarını savundu.Bu konuşmanın görüntü kaydını bulduk ve gerekli yerlere ilettik, bununla bir yere varamayacaklar”dedi.

Yaşamı boyunca toplumsal barıştan yana olduğunu vurgulayan Karayalçın, ''Birileri çıkıp kasetlerle örtülü bölücülük yapıyor. Kim ne derse desin ben Ankaralıyı böldürmem'' diye konuştu.

Seçilmesi halinde hayata geçireceği projeleri anlatan Karayalçın, ''Projelerimizin ideolojisi olmayacak. Ankara'nın suyunu, havasını temizleyeceğiz. Bunun partisi, ideolojisi olur mu?'' dedi.

Karayalçın, projelerinden rahatsız olanların ''Kimden izin aldınız?'' diye sorduklarını belirterek, ''Benim izin alacağım tek yer Ankara halkıdır'' diye konuştu.
CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Veli Gündüz Şahin de Gökçek'in 15 yıldır ya tutarsa diye göle maya çaldığını, bu kez de bir takım CD'lerin arkasına sığınarak yeniden seçilmek istediğini öne sürdü.

Şahin, ''Bununla seçim kazanılmaz. Göreve geldiğimizde hiçbir ayrımcılık yapmayacağız. Her Mamaklı eşit hizmet alacak. Partisi, görüşü önemli değil, benim için hepsi bir '' dedi.Katılım töreninde AKP’lileri temsilen konuşma yapan Keleş Çelik, kürt kökenli olduğunu, ancak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından gurur duyduğunu belirterek şunları söyledi:

“Hepimiz biriz. Tek bayrak, tek ülkede yaşıyoruz. Karayalçın hakkında çıkan bu montaj cd bizleri CHP’ye taşımıştır. “AKP’den CHP’ye katılım törenine CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Değer, CHP Ankara milletvekilleri, CHP Ankara İl yöneticileri ile çok sayıda Mamaklı katıldı.Konuşmaların ardından destek isteyen Karayalçın ve Şahin, daha sonra CHP'ye katılan AKP’lilere parti rozeti taktı.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 09:22:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?