3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

AKP'li Başkan'dan bıyık yasağı

Mamak Belediyesi, muhafazakar kamu personeli arasında yaygın olan 'badem bıyık' ile 'ülkücü bıyığı' ve 'devrimci bıyığı' diye tabir edilen bıyık çeşitlerini yasaklayan bir genelge yayımladı.

AKP'li Başkan Mesut Akgül'ün 'kılık kıyafet genelgesi'nde, kadın personelin başının açık olması istendi, dizüstü ve yırtmaçlı eteğe yasak geldi. Genelgede, 'Bıyık tabii olarak bırakılır, uzunluğu üst dudak boyunu geçemez. Üstten alınmaz, yanlar üst dudak hizasında olur, alt uçları dudak hizasında kesilir' ifadesine yer verildi.

Akgül'ün, kamu kurumlarında uyulması gereken kuralları içeren 'Kılık Kıyafet Genelgesine' atıfta bulunarak yayımladığı 10 Nisan 2009 tarihli genelgede, Mamak Belediyesi'nde görevli memur, sözleşmeli personel, geçici personel ve hizmetliler ile işçilere yönelik uyarılarda bulunuldu. Genelgede kadınların 'kolsuz ve açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolon, terlik tipi (sandalet) ayakkabı giyemeyeceği' de yazılı. Akgül, genelgede belirtilen kuralları takip amacıyla 'İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nün görevlendirildiğini de belirterek, kurallara uymayanların cezalandırılacağını vurguladı.

Akşam
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 11:22:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?