4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Akü hırsızları polisten kaçamadı

Ankara'da çalıntı bir otomobille kamyonların aküsünü çalan 3 zanlı, uzun süren kovalamacanın ardından kıskıvrak yakalandı. Kovalamaca sırasında yaşanan kazada başından yaralanan bir zanlının imdadına, kendisini kovalayan polisler yetişti.
 
Edinilen bilgiye göre gece saatlerinde, çaldıkları 06 N 6623 plakalı otomobille Altındağ İlçesi'ne bağlı Doğantepe semtinde kamyonların aküsünü çalan Orhan Ç., Savran K. ve Gürsel V. isimli zanlılar, devriye gezen bir polis ekibi tarafından farkedildi. Polisin üzerlerine doğru geldiğini gören zanlılar, otomobile binerek kaçmaya çalıştı. Bunun üzerine polislerle zanlılar arasında kovalamaca yaşandı. Uzun süren takip sonrası Siteler Altınay Caddesi yakınlarında zanlıların bulunduğu otomobil aşırı sürat sebebiyle kontrolden çıkarak kaza yaptı. Kaza sonrası otomobilde bulunan 3 zanlı yaya olarak kaçmaya başladı. Polis ekipleri zanlılardan ikisini otomobilin yanında yakalarken diğer şahsı da yaya olarak devam eden kovalamaca sonrası yakalandı. Zanlılardan birinin kaza sırasında başından yaralandığı görülürken, şahsın yardımına kovalamaca sırasında kendisini takip eden polis koştu. Başından yaralanan zanlıya ilk müdahale olay yerinde bulunan polis ekipleri tarafından yapıldı. Polisler tarafından su içirilen zanlı, daha sonra ambulansla hastaneye kaldırılarak, tedavi altına alındı.
Diğer 2 zanlı ise polis otosuna alınarak, karakola götürüldü. Öte yandan zanlıları yakalayan polis ekipleri, başarılı çalışmalarını birbirleriyle tokalaşarak kutladı. Zanlılarla birlikte, çalıntı aküler de otomobil içinde ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2006 Cuma 10:58:45
Güncelleme :15 Aralık 2006 Cuma 11:02:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?