4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Akyüz dehşet dakikalarını anlattı

Irak'ın Başkenti Bağdat'ta bir süre önce düşen uçaktan tek yaralı olarak kurtulan Abdulkadir Akyüz (31), dehşet dakikalarını anlattı. Hafıza kaybı sorunu yaşayan yaralı işçi, "Uçağın düşme esnasında herkes birbirine sarılmış ağlıyordu. Sürekli çığlık atıyorlardı. Gerisini hatırlamıyorum" dedi. 

Abdulkadir Akyüz, 49 gün önce getirildiği Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden bugün taburcu oldu. Başhekim Prof. Dr. Şenol Tosun, yaralı işçinin sağlık durumuna ilişkin basın toplantısı düzenledi. Hastanın uçak kazası sonrası Balad Hastanesi'nde yapılan ilk müdahale ve 11 günlük tedavi sonrası Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildiğini hatırlatan Tosun, hastanelerindeki 49 günlük tedavinin bugün sona erdiğini kaydetti. 

Tosun, Akyüz'ün tedavisinin Adana'da bir fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde devam edeceğini bildirdi. Akyüz'ün belden aşağı iki tarafının felç olduğunu ve hayatının geriye kalan kısmını tekerlekli sandalye ile geçireceğini anlatan Prof. Dr. Tosun, şunları söyledi:
"Hasta geldiği gün, genel durumu otta, solunum cihazına bağlı, akciğer dokusunda atelektazi, kaburgalarında, omur kemiklerinde kırıklar, sağ uyluk, sağ ayak kemiklerinde, sol ayak bileğinde kırıklar mevcuttu. Bilinç durumu, solunum cihazına bağlı olduğu ve uyutulduğu için tam olarak değerlendirilemedi. Hastanın yüzünde yanık, her iki elinde yanık, beyin tomografisinde küçük pariyetal subdural kanama vardı. 5 gün yoğun bakımdan sonra ortopedi ve travmatoloji kliniği kontrolüne alındı. Hastaya operasyon planlanmadı. Hastanın, iki psikiyatri doçent doktor tarafından yapılan muayenesi sonucunda şu değerlendirme yapılmıştır. Genel durumu orta, şuuru açık, kooperasyon kurulabiliyor, yer ve zaman oryantasyonunda bazı güçlükler devam etmekte, Anterograd amnezi devam ediyor. Yakın hafıza kusurları kısmen devam ediyor. Hastanın adli yönden görüşme yapmasında bilişsel problemleri nedeniyle bu görüşmelerden hazırda çok sağlıklı sonuçlar alınamayacağı kanaatine varılmıştır. Ayrıca travmaya bağlı omurilikteki kesik nedeni ile 'parapleji' denilen belden aşağı her iki taraflı felç hali mevcuttur. Hasta bundan sonra fizik tedavi ve rehabilitasyon programına alınacaktır". 

Bu arada, işçi Abdulkadir Akyüz, taburcu olmadan önce hasta yatağında gazetecilerin sorularını cevapladı. Son derece neşeli olduğu görülün Akyüz, olay anını detayı ile hatırlamadığını, ancak sadece bazı bölümlerini hatırlayabildiğini söyledi. Akyüz, "Uçağın düştüğüne dair bir anons yapılmadı. Herkes birbirine sarılmış ağlıyordu, herkes çığlık atıyordu" diye konuştu. Öte yandan, hafıza sorunu yaşadığı için şimdiye kadar olayla ilgili olarak ifadesi alınamayan Akyüz'ün dün saat 16.45'te Ankara Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alındı. Eşi Vesile Akyüz ve bebeği ile memleketi Mardin'den gelen yakınları da Akyüz taburcu olurken yalnız bırakmadı. Eşi Vesile Akyüz, gazetecilerin tüm ısrarına rağmen mikrofonlara konuşmadı. Akyüz, özel bir ambulansla tedavisinin devam edeceği Adana'ya hareket etti.
iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2007 Cuma 13:49:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?