4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Aladağ Çayı kuruyor

Ankara'nın Nallıhan ilçesindeki Sarıyar Barajı'nı besleyen Sakarya Nehri'nden sonra en büyük çay olarak bilinen Aladağ Çayı, kuraklık nedeniyle kuruma noktasına geldi.

Ankara'ya 120 kilometre uzaklıktaki Nallıhan'ın Çayırhan beldesi Davutoğlan köyü sınırları içinde bulunan Nallıhan Kuş Cenneti'nden de geçen Aladağ Çayı, kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Yetkililer, çayın su seviyesinin azalması nedeniyle Nallıhan Kuş Cenneti çevresinde yaşayan kuş türlerinin de göç etmek zorunda kaldıklarını belirtiyor. Nallıhan Kuş Cenneti'nde bekçilik yapan Erol Öztürk, Aladağ Çayı'nın suyunun bu kadar çekildiğine ilk kez şahit olduğunu belirterek, “Yol üzerinden geçen köprü ayaklarından suyun ne kadar çekildiği daha iyi anlaşılıyor. Kuraklıktan topraklar yarılmaya başladı. Bu nedenle göçmen kuşlar da başka yerlere göç etmek durumunda kalıyorlar” dedi.

Çayırhan Belediye Başkanı Hüsamettin Yüksel, Aladağ Çayı'nın kuruma noktasına geldiğini, kuraklığın devam etmesi durumunda çayın tamamen kuruyacağını söyledi. Beldede henüz su kesintisine gidilmediğini ifade eden Başkan Yüksel, “Ancak belde halkına suları tasarruflu kullanmaları yönünde uyarıda bulunuyoruz. Çayın suyunun azalması nedeniyle derin kuyular açıyoruz ve su ihtiyacını gidermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Hürriyet/ AA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2007 Pazartesi 12:44:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?