5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Alkollü sürücü dehşet saçtı

Ankara'da meydana gelen bir trafik kazasına müdahale etmek için olay yerine giden ambulansa başka bir aracın çarpması sonucu, ambulans sürücüsü hayatını kaybetti. 

Alınan bilgiye göre, dün akşam saat 22.30 sıralarında Batıkent 453 sokak içerisinde seyir halinde bulunan Ömer Öner idaresindeki 06 AZ 7214 plakalı araç, ara yoldan çıkan Mustafa Şahin idaresindeki 06 HRT 48 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada sürücü Ömer Öner ile yanında bulunan arkadaşı Şahin Kızılhaç ve diğer araçta bulunan sürücü Mustafa Şahin, Hatice Şahin, Kevsek Ceylan Şahin, 3 yaşındaki Selahattin Şahin ve 2 yaşındaki Mehmet Tarık Ceylan yaralandı. Kazaya şahit olan mahalle sakinleri olay yerine ambulans çağırdı. 

Kısa süre içerisinde olay yerine gelen sağlık görevlileri yaralılara müdahale etmeye başladı. Bu sırada kazayı görerek ağır şekilde seyretmeye başlayan Sadettin Özkan'ın kullandığı 06 ZGD 80 plakalı minibüse arkadan gelen Emrah Eriş idaresindeki 06 GUR 28 plakalı otomobil çarptı. Çapmanın etkisiyle minibüs önünde bulunan ambulansa çarparken otomobil de karşı şeride geçti. Yaralılara müdahale etmeye çalışan ambulans sürücüsü Hızır Çamkerten ise minibüsle ambulans arasında sıkışarak ağır şekilde yaralandı. Meydana gelen ikinci kazanın ardından olay yerine iki ambulans daha sevk edildi. Kaza mahaline gelen sağlık ekipleri yaralı olan meslektaşını, yaptıkları ilk müdahalenin ardından Onkoloji Hastanesi'ne götürdü. 

Ancak Hızır Çamkerten yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Öte yandan minibüs sürücüsü Sadettin Özkan ile diğer otomobilin sürücüsü Emrah Eriş olay yerine gelen diğer ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Aşırı sürat yaparak kazaya neden olan sürücü Emrah Eriş'in yapılan alkol muayenesinde 160 promil alkollü çıktığı öğrenildi. Kazada yaralananlar çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2006 Perşembe 09:52:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?