4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Alman bakan terörü kınadı

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Hakkari'deki terör saldırısının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'ye bu zor durumda sağduyuyla hareket etmesi çağrısında bulundu.

Steinmeier, Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından duyurulan açıklamasında, Türkiye-Irak sınır bölgesinde 12 Türk askerinin şehit edilmesi haberini büyük üzüntüyle öğrendiğini, askerlerin ailelerine ve Türk devletine en derin taziyelerini sunarak, acılarını paylaştığını kaydetti.

Almanya Federal Cumhuriyeti hükümetinin, terörün her şeklini şiddetle kınadığını belirten Steinmeier, "Bu yeni provokasyonun bölgede şiddetin bir yay gibi hareketlenmesine engel olmak gerekir. Bu zor durumda Türk hükümetine sağduyuyla hareket etmesi ve bu şekilde bölgede tehlikeli bir istikrarsızlığı engellemesi için sesleniyorum" dedi.

Türkiye ve Irak hükümetlerinin ortak güvenlik anlaşması imzaladıklarını da hatırlatan Steinmeier, "Her iki taraf bu anlaşmadan ortaya çıkan yükümlülüklerini yerine getirerek, uygulamaya koymalıdır. Şimdi, işbirliğini bu temelde güçlendirmek ve Kuzey Irak'taki sorumlularla birlikte sorunlara barışçıl bir çözüm bulma zamanıdır" şeklinde açıklama yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 12:55:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?