3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Alparslan: Gökçek beni destekledi

AK  Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in adaylığı süresince kendisini desteklediğini ifade etti.

19 Temmuz'da Başbakan Erdoğan tarafından başarılı çalışmalarından dolayı il başkanlığına aday gösterilen AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, İHA'ya açıklamalarda bulundu.

Alparslan, son dönemde bazı kişiler tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile aralarında bir kırgınlık olduğu yönünde söylentiler olduğunu belirterek, "Benim adaylık dönemi ve adaylık sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanımız bana ciddi katkılarda bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak teşkilatlarla uyumlu çalıştı. Parti anlayışımızda görev tanımları ortaya konulmuştur. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Bey'in yapacağı işler çok nettir. Teşkilatlar olarak yapacağımız çalışmalar açıkça bellidir. Melih Bey de bu hassasiyetleri bilen bir büyüğümüzdür. 4. Dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı 1 dönem Keçiören Belediye Başkanlığı yapmış, siyaset tecrübesi üst düzeyde sadece Ankara'da değil tüm Türkiye'de tanınan bir siyasetçidir" dedi.

Alparslan, Gökçek ile diyaloglarında 'ağabey kardeş' hususunu ortaya koyduklarını anlatarak, şöyle devam etti:  "Melih Bey bizim için sadece Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatıyla anlam ifade etmiyor. Melih Gökçek'i Türkiye siyasetinde önemli bir aktör ve figür olarak görüyoruz. Melih Bey Türkiye için ciddi bir katkıdır. Melih beye kuracağımız diyaloglardan ona yakın olmaktan, hiç bir zaman konuşmalarımızdan çekinmeyiz. Başkanımız bizi ağabey kardeş içinde görür. Mesela, 'yakın duracak mısın, uzak duracak mısın' diye dillendiriliyor. Melih Bey benim için ciddi bir siyasetçidir. Aynı zamanda AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'dır. Onla diyalog kurmayacaksam, onla samimi olmayacaksam ne anlamı var."

Alparslan, Ankaralılardan destek, nasihat, proje beklediğini ifade ederek, AK Parti İl, İlçe Başkanlıkları'nın 24 saat açık olduğunu ifade etti. "Tüm teşkilatlarımız ile birlik beraberlik içinde samimiyetle gayretle halkımızın sıkıntısını giderecek sorularına çözüm oluşturacak projeleri çözüm oluşturmak için buradayız" diyen Alparslan, yapacağı projeleri şöyle sıraladı:  "Benim adaylığım çoğu çevreler için sürpriz olarak değerlendirildi. İsmi telaffuz edilmeyen, edilse bile iddialı olmayan bir isimdim. Siyasi geçmişimde 2002 yılında AK Parti'ye girdim. Gençlik kolları kurucu teşkilat başkanlığını yaptım. 30 yaşından sonra tüzük gereği teşkilat başkanlığını bıraktım. 2006 yılında Ankara İl Başkanlığı'nın Olağan Kongresi'nde yönetime dahil oldum. İl Başkanlığı seçildiğim günden bu yana seçim işleri başkanlığı yaptım. Genel merkezdeki emeğim ve katkım, teşkilatlarda
delegeler üzerinde tanınırlığım sayesinde Genel Başkanımız teveccühünü kullanırken katkıya emeğe değer verdi. İlçe Başkanları, Büyükşehir Belediye Başkanımızın ortak kararı ile ismim çıktı. Bana Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı'ndan telefon geldi. Başbakanımızın benimle görüşmek istediğini söylediler. Daha sonra Başbakanımız ile bir görüşmem oldu. Milletvekilleri, İlçe Başkanları ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ile ortak bir toplantı yapıldı. Başbakan Erdoğan, bana talimat vererek Ağustos ayında teşkilatlarla halkı bir araya getirecek faaliyetler istedi. Kongremizi seçim startı olarak görüyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2009 Pazar 13:00:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?