3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Alternatif yol belirlediniz mi?

31 Temmuz gecesi Ankara'da kavşak kapanıyor. Yani Ankaralının alternatif güzergah bulması için sadece dört günü kaldı. Çözümü Ankaralı bulacak, çünkü Çankaya Belediye Başkanı "yetki Büyükşehir'de" diyor, Büyükşehir ise "ben değil, kendi yolunuzu kendiniz bulun" mesajını veriyor.

Yaz tatili nedeniyle Ankara boş, trafik rahat. Bu rahatlık çok değil, bir buçuk ay sonra yerini çileye bırakacak.

Sadece 4 gün kaldı. Yeni bir bir karar çıkmazsa 31 Temmuz'dan itibaren Akay Kavşağı kapanacak.

Başkentli kendi yolunu kendi bulacak.

Çünkü kapanacak olan kavşağa ne Büyükşehir Belediyesi, ne de Çankaya Belediyesi alternatif bir güzergah belirledi.

Yolun kapanmasına kısa bir süre kala Çankaya Belediye Başkanı partisini yani CHP'yi bilgilendirdi. Bülent Tanık, "sorumlu Büyükşehir Belediyesi, alternatif güzergah belirleme yetkisi onda" dedi.

Ama Büyükşehir Belediyesi'ne göre öyle değil, yetki Ankaralıda. Bunu da Ankara'nın dört bir yanına astığı afişlerle duyurdu. Ankaralıyı uyardı, yol kapanıyor düşünün ve kendi yolunuzu bulun dedi.

Ankaralı çaresine bakacak. Kendine yol bulacak. Bulacak ama AKay kavşağı kapanınca bulunan yolun bitmesi yaz aylarındaki kadar kolay olmayacak.

Ankara'nın neredeyse yarısı boş. Okullar tatil. Üstelik daha Akay Kavşağı kapatılmadı. Yani örneğin 1 Ekim'de tam da iş çıkışında aynı güzergaha elli saniye de iki dakika da ulaşmak sadece hayal olacak.

CNN Türk
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 21:01:04
Güncelleme :27 Temmuz 2009 Pazartesi 22:01:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muammer soykan IP: 212.174.63.xxx Tarih : 28.07.2009 11:40:31

sayın gökçek şovunu biraz fazla abarttı.tüm bilbortlar çankaya belediyesini suçlayıcı afişlerle dolu.bunlar herhalde bedava yapılmıyor.nereden karşılanıyor bu yüzlerce afiş ve bilbord.sayın tanık oturalım çözüm üretelim diyor gökçek ise her zaman yaptığı gibi şov peşinde.olan yine ankaralıya olacak.mithatpaşa köprüsü de bir tarihte trafiğe kapatılmıştı.ama gökçek bu kapatmayı yasağı uyguluyorum diye bez bir pankartla yapmış daha sonrada bu pankartı bir otomobille yırttırarak yolu trafiğe açmıştı.böyle dahiyane fikirleri olan sayın gökçek acaba şimdi hangi cin fikirler üretmekle meşgul.saygılarımla.