4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Altındağ'da bayram sorunsuz yaşandı

Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin bayram süresince gösterdiği yoğun çalışmayla Altındağ, Kurban Bayramı'nı sorunsuz geçirdi.

Veteriner Müdürlüğü'ne bağlı ekipler arasından oluşturulan 'Kurbanlık Yakalama Timi' sayesinde her yıl basına da yansıyan ve vatandaşları zor durumda bırakan 'kurban kovalama' görüntüleri bu yıl Altındağ'da yaşanmadı. Ekipler kaçan 12 kurbanlığı uyuşturucu iğneyle kısa sürede etkisiz hale getirerek sahiplerine teslim etti. Daha önce belediye tarafından belirlenen kurban kesim alanlarında görev yapan timin yanı sıra iki tim de gezici olarak hizmet verdi. Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı uzman veterinerler de ayrıca kesim alanlarında sürekli denetim yaparak kurbanlık hayvanları hem kesilmeden önce muayene ettiler hem de kesim işlemlerinden sonra şüpheli görülen etlerin toplanarak imha edilmesini sağladılar.

Zabıta ekipleri belediyece belirlenen kesim alanları dışında kaçak kesim yapılmasını engellemek üzere Kurban Bayramı boyunca sürekli denetimlerde bulunurken, Kale çevresinde yaş deri alım-satımının yasaklanma kararı çerçevesinde bu bölgede de yoğun çalışmalar yürüttüler. Öte yandan belediyece belirlenmiş kurban kesim yerlerinde dini vecibelerini yerine getirmek için bulunan vatandaşlara da belediye tarafından çay ve poğaça ikram edildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 13:58:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?