5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Altındağlı izciler Fethiye'de

Altındağ Belediyesi Eğitim Kültür ve Evlendirme Müdürlüğü, çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla, 300 kişilik izci grubunu Fethiye'ye kampa gönderdi. 

İzcilerin kampa uğurlanması sırasında bir konuşma yapan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, gecekondularda yaşayan öğrencilerin birçoğunun yeteneğe sahip olmalarına rağmen, yaşam şartları nedeniyle çok kötü yerlere gidebildiklerini söyledi. Bu yüzden gençlerin geleceğe hazırlanmasında sadece okulları değil, sosyal faaliyetlerin de etkili olduğunun altını çizen Tiryaki, yaptıkları yatırımların hepsinin aslında gençlerin geleceğine yapılan yatırımlar olduğunu söyledi. Tiryki, izcilere kampta sosyal sorumluluk alacaklarını, hayatın sıkıntılarıyla karşılaşacaklarını ve ailelerinin özlemini duyacaklarını ifade ederek, "Buraya çok farklı bir psikolojiyle geri döneceksiniz ve daha bilinçli bireyler haline geldiğinizi göreceksiniz" dedi. 

İzciler, Polatlı, Afyon ve Fethiye'yi kapsayan gidiş programında, tekne turlarından, deniz ve spor aktivitelerine kadar birçok farklı alanda faaliyette bulunacak. Dönüşte ise Denizli ve Pamukkale'ye uğrayarak, tarihi ve turistik yerleri tanıma şansına erişecek küçük izciler, 2 grup halinde kamp yapacaklar. Dün itibariyle yola çıkan ilk grup, 5 günlük programdan sonra geri dönecek ve 2. grup yola çıkacak. Böylece toplam 300 izci, Türkiye'nin önemli turistik merkezlerini inceleme fırsatını yakalayacak.
.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2006 Salı 14:22:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?