4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Ambulanslar 'Ralli' yapacak

Şimdiye kadar hasta ve yaralı kurtarırken gördüğümüz ambulanslar bu kez ralli yapacak.

Ankara'da gerçekleştirilecek ambulans rallisine yurt içinden ve yurt dışından 112 ekipleri katılıyor. Yarışmayı kazanan ekip yurt dışında yapılacak uluslararası ambulans rallisinde Türkiye'yi temsil edecek.

Avrupa ülkelerinde düzenlenen ve ambulans ekiplerinin sürat değil bilgi ve becerilerinin yarıştırıldığı organizasyona bu kez Türkiye ev sahipliği yapacak. Türkiye'nin değişik bölgelerinden ve bazı Avrupa ülkelerinden bu yarışma için gelecek ambulans ekipleri bir şenlik ortamında Ankara'da birbirleriyle yarışacak, izleyicilere unutulmayacak ilginç ve zevkli anlar yaşatacaklar.

Ambulans hizmetlerini halka doğru tanıtmanın yanı sıra, ambulans ekiplerinin eğitim ve motivasyonunu da sağlamayı hedefleyen yarışma 24-25 Ekim 2007 tarihleri arasında Büyük Anadolu Otel çevresinde gerçekleştirilecek.

Türkiye'deki en yaygın ve bilinen kuruluş olan 112 ambulans servisleri yanında, yabancı ülke ekiplerinin de katılacağı yarışmalar, farklı kategoriler ve şekillerde sürdürülecek. Günlük hayatta her gün yapılan uygulamalar, ambulans ekiplerinin bilgi ve becerilerinin eğlenceli bir şekilde yarıştırılması ile tekrarlanacak. Ambulans rallisinde ekiplerden, zamanında, yeterli ve en üst seviyedeki müdahale yöntemlerini kullanmaları, tüm bu işlemleri uluslararası belirlenen kurallar ve bilimsel ilkeler çerçevesinde yerine getirmeleri istenecek, sahada müdahale edilen vakalara yaklaşımların test edilecek.

Türkiye'deki 81 il 112 ekiplerinden 400-450 kişinin katılımı yanı sıra, yurt dışından 6-8 ülkeden konuşmacı ve yarışmacı ekiplerle birlikte ülkemizdeki özel ambulans servisleri de yarışmalara katılabilecek. Yarışmalarda dereceye giren ekipler 25 Ekim 2007 akşamı belirlenmiş olacak, 26 Ekim 2007 günü düzenlenecek törenle ödülleri dağıtılacak. Birinci olan ekip yurt dışında düzenlenen benzer organizasyonlara Türkiye'yi temsilen katılacak.

 

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 11:31:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?