3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Amfi Tiyatro mimarisiyle büyülüyor

Mamak Belediyesi tarafından yaptırılan Saime Kadın 75. Yıl Amfi Tiyatro, mimarisiyle uluslar arası alanda ilgi çekiyor.

İspanya’nın Katalonya Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ramon Sastre, Amfi Tiyatro’nun mimari ve teknik özelliklerini kişisel internet sayfasına taşıdı.

Dünya şehirlerindeki mimari harikası gergili membran örneklerini anlatan Sastre, bunların içinde Amfi Tiyatro’ya yer verdi

Amfi Tiyatro Dünya Gündeminde

Tükiye’nin en büyük tek parça membran kaplama özelliğine sahip olan Saime Kadın 75. Yıl Amfi Tiyatro’nun yeni imajı uluslar arası alanda beğeni topluyor. Her mevsim şartlarında kullanılması için 2 bin 500 metrekare membranla kaplanan tiyatronun mimari özelliklerini İspanya’nın Katalonya Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ramon Sastre kişisel internet sayfasına taşıdı.

Sayfasında dünya şehirlerindeki mimari harikası gergili membran örneklerini anlatan Sastre, bunların içinde Amfi Tiyatro’ya da yer verdi. Sastre, Mamak Belediyesi tarafından Mamak halkının hizmetine sunulan Amfi Tiyatro’nun inşaat halinden, son haline, bütün yapım aşamasını fotoğraflarla anlatıyor. Sastre, mimari ve teknik özelliklerinden bahsettiği tiyatronun gündüz ve gece görünümünü de fotoğraflarla yansıtıyor.

“Gururluyuz”

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, yenileme çalışmalarıyla modern bir çehreye kavuşturulan Amfi Tiyatro’nun gördüğü uluslara arası ilginin kendilerine gurur verdiğini söyledi. Başkan Şahin, “Amfi Tiyatro’nun mimari harikası olarak, dünya ülkelerindeki şehirlerdeki yapılarla aynı karede yer alması ülkemiz açısından da çok sevindirici bir gelişme” dedi.

Projelerimiz Her Alanda İlgi Görüyor

Kentsel dönüşüm ve gelişim projelerinin de uluslararası düzeyde ilgi gördüğünü hatırlatan Başkan Şahin, “6 bin kişi kapasiteli Amfi Tiyatro’da yaz-kış demeden her mevsimde kültür-sanat etkinliklerimiz devam ediyor. Mamaklılar’a, Cumhuriyetimizin simge binalarından Mamak Kültür Merkezi ve Amfi Tiyatro gibi güzel mekanlarda sanatsal etkinliklere katılma imkanı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 10:20:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?