3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Anadolu Lisesinin büyük başarısı

Kazan Mustafa Hakan Güvençer Anadolu Lisesi, ÖSYS’de yüzde 71.4 yerleştirme başarısı gösterdi.

Mustafa Hakan Güvençer Anadolu Lisesi, kuruluşunun 11’inci yılında, %71,4 oranında üniversite yerleştirme başarısı gösterdi.

Bu yıl ilk defa ÖSS’ye giren 56 mezunundan 40’ını bir yüksek öğrenim programına yerleştirmeyi başaran Kazan Mustafa Hakan Güvençer Anadolu Lisesi, Türkiye’nin seçkin üniversitelerine öğrenci göndermenin mutluluğu yaşıyor.

1998 yılında (halen Sinop Valisi) dönemin Kazan Kaymakamı Mustafa Hakan Güvençer’in öncülüğünde kurulan okula, Kazanlıların talebi üzerine Kaymakamın adı verilmişti. Bugüne kadar üç farklı binada eğitim-öğretime devam eden okul, 2009-2010 Eğitim Öğretim Yılında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından TOKİ’ye yaptırılan kendine ait müstakil binasında faaliyetlerine devam ediyor.

2007 yılında, 52 öğrenciden 25’ini, 2008 yılında 50 mezundan 24’ünü 4 yıllık bir fakülteye yerleştiren okul, ortalama yüzde 50’lilik başarısını, 2009 yılında yüzde 71.4 olarak başarı gösterdi. M.Hakan Güvençer Anadolu Lisesi Okul Müdürü Abdullah Yiğitoğlu, başarı çıtasını her yıl biraz daha yükseğe taşıdıklarını söyledi ve bu başarıda emeği geçen öğretmenlere ve velilere teşekkür etti, öğrencilere de üniversite hayatlarında başarılar diledi.

2009 ÖSYS’de yüzde 71.4 yerleştirme başarısı gösteren M. Hakan Güvençer Anadolu Lisesinden, belli başlı Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Hukuk Fakültesi, Çevre Mühendisliği, Kamu Yönetimi, İktisat, İşletme; Matematik, Fen Bilgisi, İngilizce, Tasarım Öğretmenlikleri, Türk Dili ve Edebiyatı, Fizik, Biyoloji, Matematik, Çalışma Ekonomisi, Beslenme Diyetisyenlik, Fizik Tedavi gibi bölümlere öğrenciler yerleşti.
 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2009 Cuma 11:00:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?