4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Anafartalar hafta sonu alışverişe hazır

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dün patlamanın yaşandığı Anafartalar Çarşısı'nın tamirat çalışmalarının büyük bir hızla sürdüğünü belirterek, hafta sonuna kadar çarşıyı eski haline getireceklerini söyledi.

Cumartesi ve Pazar günü, eylemi gerçekleştirenlere karşı birlik olunduğunu göstermek için, herkesi Anafartalar Çarşısı'na alış veriş yapmaya çağıran Gökçek, "Ben de hafta sonu orada olacağım" dedi.

Devlet Bakanı Beşir Atalay ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, patlamanın yaşandığı Ulus Anafartalar Çarşısı'nda incelemelerde bulundular. İncelemelerinin ardından basına açıklamalarda bulunan Beşir Atalay, saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Esnafın tüm masraflarının belediye tarafından karşılanacağını dile getiren Atalay, çarşının hafta sonuna kadar tamir edileceğini söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediyle Başkanı Melih Gökçek de, eylemi gerçekleştiren terör örgütlerine karşı, birlik olunduğunu ve bu tür eylemlerden korkulmadığını göstermek için Cumartesi ve Pazar günü herkesi Arafartalar Çarşısı'na alış veriş yapmaya çağırdı. Gökçek, "Bende hafta sonu orada olacağım" dedi.

zaman
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2007 Çarşamba 20:34:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
K. Mükremin BARUT IP: 85.104.150.xxx Tarih : 24.05.2007 22:56:16
ASLINDA GÖKÇEK, TRAFİKTİ, ALTYAPIYDI DEMEDEN ULUS'TA DEV BİR ALIŞ VERİŞ MERKEZİ KURMAK İSTİYORDU. ANAFARTALAR DA MODERN ÇARŞI GİBİ TOPUN AĞZINDAYDI. MİMARLAR ODASI ANAFARTALAR ÇARŞISI GİBİ KÜLTÜREL MİRASIN ÖNEMLİ BİR PARÇASI OLAN BİR MEKANIN YIKILMASINA KARŞIYDI. NEDEN Mİ ? ANAFARTALAR ÇARŞISI ANKARA'NIN, ANKARALILARIN YÜRÜYEN MERDİVENLE TANIŞTIKLARI İLK MEKAN. BU NEDENLE ÖNEMLİ. BEN 1969 YILINDA ANKARA'YA İLK GELDİĞİMDE RAHMETLİ ENİŞTEM HAYDİ SİZİ YÜRÜYEN MERDİVENLERE GÖTÜREYİM DİYEREK BİZİ BU ÇARŞIYA GÖTÜRMÜŞTÜ. DÜŞÜNÜN BİR KERE ANKARA'DA İLK GÜNÜM VE GÖRDÜĞÜM İLK SEMT VE İLK ÇARŞI. EMİNİM; BİRÇOKLARINIZIN HATIRALARINDA, ANAFARTALAR ÇARŞISI İLE İLGİLİ BU VE BUNA BENZER ŞEYLER VARDIR. TIPKI BU GÜN YERİNDE AÇIK BİR OTOPARK OLAN MODERN ÇARŞI GİBİ !!! K. Mükremin BARUT 24 Mayıs 2007-ANKARA