5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Anatolıum Ankara Alışveriş Parkı açıldı

ANATOLIUM ANKARA ALIŞVERİŞ PARKI AÇILDI

Bu yıl 62. yılını dolduran, gayrimenkul geliştirme, inşaat ve perakende sektörlerinde faaliyet gösteren MAYA Grubu'nun ilkini Bursa'da hayata geçirdiği Anatolium Alışveriş Parkları'nın ikincisi Anatolium Ankara Alışveriş Parkı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Anatolium Ankara Alışveriş Parkı'nda gerçekleşen açılışın ev sahipliğini Maya Grubu Kurucu Başkanı İlyas Özsüer, Maya Holding ve IKEA Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, MAYA Holding CEO ve IKEA Türkiye Ülke Müdürü Fuat Atalay üstlendi. IKEA, Leroy Merlin, Tesco Kipa ve Electroworld mağazalarının yetkililerin de katıldığı 4 büyük mağazanın açılış töreninde İstanbul ve Ankara'dan da çok sayıda davetli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Nuri Özsüer, grubun en yeni yatırımı olan Anatolium Ankara Alışveriş Parkı ile Ankaralılar için yeni bir cazibe merkezi oluşturduklarını belirterek, yatırımın ilk gününden bu yana her aşamada doğru yönlendirme ve desteklerinden dolayı Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'e, tüm idari kuruluşlara ve projede yer alan tüm yetkililere teşekkür etti.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de, globalleşen dünyada ülkelerin yatırımcıyı çekmek için cazip fırsatlar sunduğunu belirterek, "Bizler de genel yöneticiler olarak sadece bizim yaptığımız yatırımlar olarak değil özel yatırımcıları bölgemize davet ederek, bu işleri kolaylaştırarak bölgenin kalkınacağına inanıyorum" dedi.

Mamak bölgesine son dönemde önemli yatırımların yapıldığına işaret eden Akgül, "Gerçekten Mamak, artık Ankara'nın yıldızı olmanın ötesinde emin adımlarla ilerliyor. Bu projenin başından itibaren yapılmasında emeği geçen işçilerimize, proje ekibine, taşeron firmaların hepsine huzurlarınızda teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

IKEA KÜTÜK KESME TÖRENİYLE HİZMETE GİRDİ

Anatolium Ankara Alışveriş Parkı açılışı ile hizmete giren IKEA Ankara, mağazada düzenlenen geleneksel kütük kesme töreniyle ilk ziyaretçilerini ağırladı. Bir Maya Holding iştariki olan Mapa Mobilya ve Aksesuar A.Ş tarafından 2003 yılında franchise hakları alınan IKEA'nın İstanbul, İzmir ve Bursa'nın ardından Türkiye'deki 5. Mağazası olarak açılan IKEA Ankara mağazası, Ankara'nın doğusunda Mamak'ta Anatolium Alışveriş Parkı içinde yer alıyor.

IKEA, Leroy Merlin, Tesco Kipa ve Electroworld mağazalarıyla ön açılışı yapılan ve resmi açılışının diğer 80 mağazanın da açılmasıyla önümüzdeki aylarda gerçekleşeceği Anatolium Ankara Alışveriş Parkı ile ilgili bilgi veren Özsüer, "160 milyon dolar yatırımla gerçekleştirdiğimiz, Anatolium Ankara Alışveriş Parkı 170 bin metrekare kapalı alan ve 70 bin metrekare kiralanabilir alanıyla, 3 bin kişiye istihdam yaratacak. Projemiz hemen yanımızda NATA Grubu tarafından yapılan ve bu sonbaharda açılacak olan

NATA-Vega Alışveriş Merkezi ve Outlet Centerla da sinerji yaratarak Ankara'nın en büyük çekim merkezlerinden birisi olacaktır" dedi.

Projenin bir diğer özelliğinin özenle seçilmiş lokasyonu olduğuna değinen Özsüer, Ankara'nın hızla gelişen ve büyük potansiyeli olan Doğu ve Güney kesime yakın bir bölgede yer alan Doğukent-Mamak hattında konumlanmış olması nedeniyle bu bölgeye birçok yerleşim bölgesinden kısa süre içinde kolaylıkla ulaşılabileceğini vurgulayarak konuşmasına son verdi.

Açılış töreninde Nuri Özsüer'in ardından açılışı gerçekleştirilen Leroy Merlin adına Yönetim Kurulu Başkanı Pascal Delfosse, IKEA Türkiye adına Maya Holding CEO'su ve IKEA Ülke Müdürü Fuat Atalay, Tesco Kipa adına COO Ewan Mc. Mahon ve Electro World adına Genel Müdür Bahadır Özbek birer konuşma yaptılar. Dört mağazanın açılışının ardından konuklar mağazaları gezdiler.

ANATOLIUM ANKARA ALIŞVERİŞ PARKI AÇILDI
ANATOLIUM ANKARA ALIŞVERİŞ PARKI AÇILDI
ANATOLIUM ANKARA ALIŞVERİŞ PARKI AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2011 Perşembe 14:47:02
Güncelleme :23 Haziran 2011 Perşembe 17:59:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?