4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Anavatan’’da Gökçek isyanı

Merkez sağda birleşme başarısızlığından sonra, Anavatan Partisi’nde bazı milletvekilleri, Cumhurbaşkanlığı oylaması öncesi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile görüştüğü ortaya çıkan Genel Başkan Erkan Mumcu’yu istifaya davet ettiler.

Grup Başkanvekili Muzaffer Kurtulmuşoğlu, istifasını istediği Mumcu’ya "Melih Gökçek ile ne konuştun?" diye sordu. Hatay Milletvekili Züheyir Amber de Mumcu’yuen kısa zamanda açıklama yapmaya çağırdı.

Prag tatilinden dönen Mumcu ise Hürriyet’e şu açıklamayı yaptı: "Ben DP ile birleşme sürecinde Melih Gökçek ya da bir başkasıyla doğrudan ya da dolaylı hiçbir görüşme yapmadım. Melih Gökçek beni bu süreçten bir ay önce Cumhurbaşkanlığı seçimi ile alakalı olarak evimde ziyaret etti. Bu seçimlerde bağlayıcı bir karar almamam yönünde ricada bulundu. Seçim bitene kadar söz orucu tutacağım. Seçim sonrasında nasıl olsa hesap görülecektir."
Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2007 Cuma 10:36:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
K. Mükremin BARUT IP: 88.254.129.xxx Tarih : 6.07.2007 13:52:04
AKP'NİN EN BÜYÜK HATASI; GEÇTİĞİMİZ YEREL YÖNETİM SEÇİMLERİNDE, ARAKSINDA BU KADAR GÜÇLÜ BİR RÜZGAR VARKEN, GÖKÇEK'İ BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ADAYI YAPMIŞ OLMASIDIR. GÖÇEK DEĞİL MİYDİ GENEL SEÇİMDE PARTİ SATIN ALIP AKP'NİN OYLARINI BÖLMEYE ÇALIŞAN. MUMCU DEĞİL MİYDİ AKP'DEN BAKANLIK PAZARLIĞI İLE ÖNCE VEKİL SEÇİLİP SONRA DOKU UYUŞMAZLIĞI VAR DİYEREK İSTİFA EDEN. KEDİSİNE SİYASETÇİYİM DİYEN BU KADAR YETİŞKİN İNSANIN ŞUURLARI NASIL OLUR DA BU KADAR KAPALI OLUR. GENÇ YAŞTA BU KADAR YANAR DÖNER BİR SİYASET SERGİLEYEN BİR KİŞİYİ GETİRİP ANAP GİBİ, BİR DÖNEME İMZA ATMIŞ BİR PARTİNİN BAŞINA OTURTURLAR. NE AĞAR NE DE MUMCU; MERKEZ SAĞIN LİDERLİĞİNE YAKIŞMIYORLAR. HER İKİSİ DE SİVİL SİYASETİ KAVRAMIŞ OLDUKLARINI GEÇTİĞİMİZ CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ PRATİKLERİNDE GÖSTERDİLER. GÖKÇEK İSE, SİYASİ KARİYERİNİN İLK GÜNLERİNDEN BERİ İŞİ KURNAZLIK VE TAKTİK OYUNLARLA KENDİ LEHİNE ÇEVİREN BİR ZAT. İNTERNETTEN ÖZ GEÇMİŞİNİ OKURSANIZ SON ON YIL İÇİNDE KAÇ PARTİ, KAÇ ÇİZGİ DEĞİŞTİRMİŞ OLDUĞUNU GÖRÜRSÜNÜZ. MAALESEF GÜZEL CENNET VATANIMIZ TÜRKİYE'NİN YÖNETİMİ, ŞAHSİ KARİYER VE HESAPLARI HALKIN ÇIKARLARINDAN ÖNDE GELEN BASİRETSİZ SİYASETÇİLER ELİNDE. LİDER AĞIRLIKLI PARTİ YAPILANMALARINDA, YANİ VEKİL OLACAKLARIN DOĞRUDAN PARTİ BAŞKANLARININ ONAYI İLE ADAY OLABİLMELERİNİN SÖZ KONUSU OLDUĞU BU ABUK ÖRGÜTLENME YAPISI İÇİNDE YAPACAK ÇOK AZ ŞEY VAR. K. Mükremin BARUT 06 Temmuz 2007