4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Anavatan'dan Mesut Yılmaz'a tepki

Anavatan Partisi Genel Sekreteri Muharrem Doğan, eski başbakan Mesut Yılmaz'ın, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'yu istifaya yönelik açıklamalarına, "Türk siyasetinin ve Anavatan Partisi'nin son 5 yıldır yaşadıklarına bakıldığında; sayın Mumcu'ya istifaya davet edecek son kişinin sayın Yılmaz olduğu görülecektir" sözleriyle tepki gösterdi.

 
Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın basına yansıyan ve Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'yu istifaya davet eden demeçlerini anlamakta güçlük çektiklerini belirtti.

Bu demeçle, Anavatan Partisi üyeleri ve teşkilatları başka olmak üzere, Mumcu'ya ve Anavatan milletvekillerine haksızlık yapıldığının ortada olduğunu öne süren Doğan, "Türk siyasetinin ve Anavatan Partisi'nin son 5 yıldır yaşadıklarına bakıldığında; sayın Mumcu'ya istifaya davet edecek son kişinin sayın Yılmaz olduğu görülecektir" dedi. Doğan, partiyi, 3 Kasım seçimleri sonrası 'benden sonra tufan' mantığıyla terk edip gidenleri, partiyi sahipsiz bırakıp kaçanları, 5 yıl boyunca kendi 'fildişi kulelerinde' rahatlarına bakanları milletin gayet iyi bildiğini belirterek, şunları söyledi:


"2 hafta önce kurucu olduğu partisinden istifa ederken Anavatan'ı aklına getirmeyenler, iktidarda devraldığı partiyi borçla ve hacizle terk edenler; hangi haklı gerekçeyle bugün bize saldırmaktadır? Sayın Erken Mumcu'nun, oluşturduğu ekibin ve grup kurma başarısı gösteren milletvekillerimizin partimizi yeniden canlandırmak için ortaya koydukları mücadele şartları ne olursa olsun sürecektir. Tarih ve milletimizin vicdanı doğruları ve yanlışları kaydetmeye devam edecektir."

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2007 Pazartesi 18:02:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?