4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Anayasa paketi için karar günü

21 Ekim'de referanduma sunulacak olan Anayasa değişikliği paketinde 11'inci cumhurbaşkanı seçimini düzenleyen maddelerin metinden çıkarılmasını öngören Anayasa değişikliği teklifi bugün TBMM Genel Kurulu'nda ele alınacak.

Anayasa değişikliği paketi cumhurbaşkanının halk tarafından 5 artı 5 sistemiyle iki kez seçilebilmesini öngörüyor.
AK Parti, CHP, MHP ve DTP grup başkanvekillerinin elden imzaladığı Danışma Kurulu önerisine göre, Genel Kurul yarın saat 12.00'de toplanacak ve teklifin görüşmeleri ve ilk tur oylamasının bitimine kadar çalışacak.
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun'da Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, geçici 18 ve 19'uncu maddelerin metinden çıkarılmasını öngörüyor.

2 maddelik teklifin tümü üzerindeki görüşmelerin ardından maddelerine geçilmesi, 1'inci maddesinde geçici 18 ve 19'uncu maddeleri ile yürürlüğüne ilişkin 2'nci maddesi olmak üzere toplam 4 gizli oylama gerçekleştirilecek.
Teklifin ikinci tur oylaması ise 16 Ekim Salı günü gerçekleştirilecek. Daha önce alınan karar gereği Genel Kurul, saat 15.00'te toplanacak ve ilk tur oylamanın bitimine kadar çalışacak.

DHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 10:23:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?