2
Mayıs
2024
Perşembe
ANKARA

Ankara: Hablemitoğlu anılıyor

Uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Necip Hablemitoğlu, ölümünün birinci yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anılıyor.

Hablemitoğlu, suikast’e uğradığı Portakal Çiçeği Sokak 40 numaradaki evinin önünde, Ankara Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve yakınlarının katıldığı bir törenle anıldı. Eşi Şengül Hablemitoğlu ile kızları Kanije ve Uyvar’ın da katıldığı törende öğrenciler, Hablemitoğlu’nun suikaste uğradığı yerde mum yakarak, ’Yaşıyoruz’, ’Seni Seviyoruz’ yazılı çelenklerin yanısıra, ’Özlüyoruz’ yazılı siyah çelenk bıraktılar. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı okundu. Hablemitoğlu’nun eşi ve kızları gözyaşlarına hakim olamazken, duygusal anlar yaşandı. Öğrenci Konseyi adına bir konuşma yapan Altan Bartın, Portatal Çiçeği suikastinin ulusalcı mücadeleyi hedef aldığını belirterek, "Hedef Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusalcı yapısıdır. Bugün meydanlarda olma günüdür" dedi.

Tüm Öğretim Elemanları Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Tahir Hatipoğlu ise Hablemitoğlu’nun karanlık güçlerin hedef seçtiği 11. bilim adamı olduğuna dikkat çekerek her iki yılda bir bilim adamını şehit verdiklerini söyledi. Hatipoğlu, suikastin ardında Türkiye’yi çökertmek isteyen güçler olduğunu vurgulayarak karanlık kuvvetlerin Türkiye’yi yoketmek için çalıştıklarını kaydetti. Hablemitoğlu’nun akıl ve bilimin öncüsü olduğunu ifade eden Hatipoğlu, "Bir fenerdi, fenerler birer birer sönüyor" dedi. Prof. Dr. Hatipoğlu, suikastin ardından Türkiye’nin bir suskunluk dönemine girdiğini iddia ederek aydınların susmaları durumunda Türkiye’nin irticaya ve karanlık kuvvetlere teslim olacağını söyledi.

CEMAL CAN-ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2003 Perşembe 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 15:22:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?