3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Ankara Adliyesi önünde eylem!

Ankara Adliyesi önünde toplanan bir grup, ülke genelinde 23 ilde Hizb-ut Tahrir örgütüne yönelik düzenlenen operasyonları protesto etti.

Ankara Adliyesi önünde toplanan ve kendilerini 'Köklü Değişim Dergisi' okurları olarak nitelendiren aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu bir grup, operasyonları protesto etti.

Grup adına açıklama yapan ve eşinin Sincan F Tipi Cezaevi'nde tutuklu olduğunu söyleyen Tuğba Sirven, her türlü çirkin fikre sahip insanların, cinsi sapıkların bile faaliyetlerine izin verilirken kendilerinin faaliyetlerine izin verilmeyerek engellemelere maruz kaldıklarını iddia ederek, düzenleyecekleri konferansa da hiç bir gerekçe olmaksızın izin verilmediğini öne sürdü.

Gözaltına alınanların terör örgütü üyesi oldukları ve bombalı saldırı yaptıkları iddialarının dile getirildiğini belirten Sirven, 200 kadar kişinin evinde yapılan aramada ne bir silaha ne de bomba düzeneğinin ele geçirildiğini kaydetti.

Basında çıkan haberlerin asılsız olduğunu söyleyen Sirven, "Bizim Müslüman kardeşlerinizle aramıza silah, terör, bomba gibi kelimeler koyarak kaynaşmamızı engellemek istemektedirler" diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasın ardından grup, olaysız dağıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 11:25:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?