5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

''Ankara derbileri olmalı''

Ankaraspor Kulübü Başkanı Hilmi Gökçınar, hafta sonunda Ankaragücü ile oynayacakları Ankara derbisinin centilmence geçmesini dileyerek, "Futbolcular sahada centilmence mücadele ederken, her iki takım seyircileri de yapıcı tezahüratlarıyla tribünlerde fair-play ruhunu yansıtsın. Türk futbolunun buna çok ciddi ihtiyacı var" dedi. 

Ankaraspor Kulübü Başkanı Hilmi Gökçınar, Ankaragücü ile oynayacakları Ankara derbisi öncesinde soruları cevapladı. Ankaraspor'un gün geçtikçe daha iyiye gittiğini belirten Başkan Hilmi Gökçınar, "Lig öncesi yapılan hazırlık kampında takımımızın durumunu pek iyi görmüyordum. Ama özellikle TSYD Kupası maçlarıyla birlikte bu takımın iyi işler yapabileceğini gördük. Galatasaray maçında ise özellikle futbolcuların isteği, azmi ve arkadaşlığı beni umutlandırdı. Ankaraspor'un daha iyiye gideceği kanaatini taşıyorum" diye konuştu. 

'Süper Lig'de Ankara'ya 3 takım fazla' şeklindeki yorumlara katılmadığını ifade eden Başkan Gökçınar, "Süper Lig'de Ankara'dan 3 takım olmalı. Bu takımların arasında rekabet de olmalı. İstanbul'da nasıl 3 takım birbiriyle derbi adı altında maçlar yapıyorarsa, Ankara takımları arasında da derbi maçları oynanmalı ve bu 'Ankara derbisi' olarak spor kamuoyunda yer almalı. Sonuçta her takım sahaya galibiyet için çıkar. Sahada iyi oynayan kimse o kazanacaktır. Umarım keyifli ve güzel bir maç olur ve hakeden taraf kazanır. Ankara'da futbola olan ilgi zayıf. Hafta sonunda iki takımın seyircilerinin, aynı şehrin iki takımının maçında ne kadar fair-play ruhu içerisinde olduğunu, ne kadar şova yönelik olduğunuda ortaya koymalıdır. Bu bizim için bir fırsat. Futbolcular sahada centilmence mücadele ederken, seyircilerimizde yapıcı tezahüratlarıyla fair-play ruhunu spor kamuoyuna örneklendirsin. Türk futbolunun buna çok ciddi ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.
Süper Lig'in ilk yarısında hedeflerinin 25 puan toplamak olduğunu dile getiren Gökçınar, "Sezonun ilk yarısı için çok şanslı bir fikstür çektik. Üst üste 5 maçı kendi sahamızda oynuyoruz. Bu 5 maçtan en iyi şekilde çıkmak istiyoruz ki ilk yarıda ciddi bir sıkıntı çekmeyelim. Sezonun İlk yarısında 25 puan toplama hedefimiz var. Önümüzdeki 5 maçta Ankaraspor, layık olduğu puanları alacaktır. Önümüzdeki 5 maçı en az 10 puanla geçmeyi planlıyoruz" diye konuştu. 

Takıma son olarak dahil ettikleri golcü oyuncu Mehmet Yılmaz'dan çok şey beklediklerinin altını çizen Gökçınar, "Gol yollarında bir açığımız vardı. Mehmet Yılmaz, bugüne kadar formasını giydiği kulüplerde çok faydalı işler yaptı. Ankaraspor'da daha iyi işler yapacağını düşünüyorum. Takıma baktığınız zaman ferdi kabiliyeterin takım oyununa kolayca adapte olduğunu görüyoruz. Mehmet Yılmaz'ın Jaba ile çok iyi anlaşacağına ve gol yollarında sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum" dedi. 

Takımdan göndermeyi planladıkları kaleci Dragoslav Jevriç'in yurtdışında bazı kulüplerle transfer görüşmesi yaptığını söyleyen Gökçınar, Jevriç'in transfer sezonu kapanmadan başka bir kulübe transfer olmasını beklediklerini, aksi durumda tecrübeli kalecinin PAF takımıyla antrenmanlara çıkacağını sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2006 Perşembe 12:43:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?