5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Ankara festivale hazırlanıyor

ANKARA, İKİNCİ EL KISA FİLM FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR

"Dünyanın en orijinal film festivali" olarak bilinen ve 2007 yılından bu yana gerçekleştirilen İkinci El Kısa Film Festivali, 1-5 Mart tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilecek.

ANKAmall'de yapılacak olan festival öncesinde İstanbul Yıldırım Mayruk Moda Laboratuarında bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya festivalin ana sponsoru olan ANKAmall adına Müdür Ozan Canbolat, ünlü modacı Barbaros Şansal, Festival Başkanı Kerem Akkoyunlu, oyuncu Yeşim Ceren Bozoğlu ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Basın mensuplarına festivale ilişkin bilgi veren Kerem Akkoyunlu, "Kuşatılmış kentler" özel gösterimi ile "Amerika Kısa Film" seçkisinin festival kapsamında olacağını söyledi. Festivalin açılış gününe özel "Pilli Bebek" akustik konserinin gerçekleştirileceğini ifade eden Akkoyunlu, 4x4 film, Ali Akdeniz ile Yapım-Yayımcılık ve LMMS Animasyon Film atölyesi gibi çok sayıda atölyenin de festival boyunca davetlilerle buluşacağını kaydetti. Festivale katılımda tek kıstasın filmin bir festivalde elenmiş olması

gerekliliği olduğuna vurgu yapan Akkoyunlu, festival sonunda çalışması övgüye değer yönetmenin, Digital Film Acedemi'de 4 aylık "Digital Film Making" isimli atölyeye ücretsiz katılmaya hak kazanacağını söyledi.

Festivalin ana sponsoru olmanın kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden ANKAmall Alışveriş Merkezi Müdürü Ozan Canbolat da, festivali çok samimi bulduklarını belirtti. Canbolat, sanatın her alanında yer almaya çalıştıklarının altını çizdi.

Kısa metraj filmin Türkiye'de üvey evlat muamelesi gördüğünü savunan oyuncu Yeşim Ceren Bozoğlu ise, sinemaya yeni bir soluk kazandırmak için kısa metrajlı filmlerin mutlaka var olması gerektiğini söyledi.

Festival, daha önce en az bir film festivalinde elenen filmleri kabul ediyor ve dev ekranda gösteriyor. Ayrıca film yönetmenlerine filmleri ön jüri olarak yorumlatıyor ve teşvik edici olarak telif ücreti ödüyor.

ANKARA, İKİNCİ EL KISA FİLM FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR
ANKARA, İKİNCİ EL KISA FİLM FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR
ANKARA, İKİNCİ EL KISA FİLM FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2011 Cumartesi 23:32:03
Güncelleme :6 Şubat 2011 Pazar 00:07:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?