3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Ankara meydan muharebesi!

Seçim arifesinde Başkent’te tansiyon yükseldi. Yenimahalle’de önceki gün AKP’liler ile CHP’liler kavga etti. Yaralananların olduğu kavga güçlükle bastırılırken, iki taraf da birbirini suçladı. CHP’den yapılan açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in içinde bulunduğu parti otobüsünün Karayalçın’ın Yenimahalle Ragıp Tüzük Caddesi’ndeki seçim bürosunun önünden geçerken, büro çalışanlarına saldırdıkları iddia edildi.

Gökçek’in korumalarının seçim bürosunun önünden geçerken birden araçlardan inerek büronun camlarını kırdıkları ve aralarında bayanların da bulunduğu partililere sopalarla saldırdıkları belirtilen açıklamada, 23 FV 966 plaklı camları siyah filmlerle karartılmış araçta bulunan korumaların da çevredeki vatandaşları “silah göstererek” tehdit ettikleri öne sürüldü.

AKP’den yapılan açıklamada ise, olayda saldırıya uğrayanların Gökçek yanlıları olduğu iddia edildi. Melih Gökçek’in de içinde bulunduğu otobüs ve seçim araçlarına, Yenimahalle’de Ragıp Tüzün Caddesi’nden geçerken, CHP’li bir grubun taşlı ve sopalı saldırıda bulunduğu savunuldu. Açıklamada, ardından olayla ilgili Karayalçın ekibi ve CHP’liler hakkında suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

 

Vatan
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 10:02:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?