3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Ankara polisi seçime hazır

Ankara Emniyet Müdürlüğü, 29 Mart yerel seçimleri için 3 bin polis görevlendirdi.

Ankara Valisi Kemal Önal'ın başkanlığında seçim güvenliği ve yapılacak uygulamalarla ilgili bir toplantı gerçekleştirildi. 9 Mart tarihi itibariyle İlçe Seçim Kurulları'nın, görüntü ve çevre kirliliği oluşturduğu gerekçesiyle flama, afiş, parti bayrağının belirlenen yerler dışında asılmasına müsaade etmemesi kararlaştırıldı.

Partiler, seçim çalışmaları sırasında flama, parti bayrağı, pankart, afiş gibi propaganda unsurlarını irtibat bürolarına, seçim koordine merkezlerine, il ve ilçe başkanlıklarına, temsilciliklere, parti araçlarına, miting alanlarına asabilecekler ve billboardlara koyabilecekler. Belirlenen alanlar dışında ise parti bayrağı, pankart, flama asılamayacak. Ses yayın araçları, halkın huzur ve güvenliğini bozacak şekilde yayın yapamayacak. Bu tür araçlar gündüz belirlenen saatlerde yayın yapabilecek.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bin 360 seçim bürosu olan Ankara'da bu noktalar haricinde asılan parti bayrağı, flama, pankart, afişleri belediye ekipleri ile koordineli olarak kaldırıyor. Polis ekipleri, toplam bin 123 noktadaki bu tür parti bayrağı, flama, pankart, afişleri kaldırdı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ayrıca, seçim sürecinde 3 bin polisi görevlendirdi. Bu sayı seçim gününde ise 7 bin 500 olarak belirlendi. Görevli polisler, seçimlerin güven ortamı içinde geçmesi için gerekli tedbirleri alacak.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 10:25:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?