4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Ankara rahat nefes aldı

Başkent'de Sıhhıye Çok Katlı Otoparkı'nda bir araçta ele geçirilerek etkisiz hale getirilen patlayıcının 300 kilogram sodyum nitrat maddesi olduğu açıklandı.

Edinilen bilgiye göre, otoparkta sabah saatlerinde dedektör polis köpekleri tarafından tespit edilen patlayıcının bugüne kadar ele geçirilen en yüksek miktardaki patlayıcı olduğu öğrenildi. Patlayıcı, bomba imha ekipleri tarafından etkisiz hale getirilerek laboratuvarda incelenmek üzere emniyete götürüldü.

Önceki haber

Ankara Valisi Kemal Önal, Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı'nda dedektör köpeklerin uyarısı üzerine Mercedes Vito marka bir panelvan minibüste patlayıcı madde tespit edildiğini bildirdi.

Önal, 11 ve 12 Eylül günlerinin kritik günler olduğunu belirterek, emniyet birimlerinin aramalara devam ettiğini söyledi. Sıhhıye Çok Katlı Otopark'ında sabah saatlerindeki ihbar üzerine yapılan aramalarda patlayıcı madde tespitinin ardından Ankara Valisi Kemal Önal olay yerine geldi.

Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'dan bilgi alan Önal, daha sonra yaptığı açıklamada, 11 ve 12 Eylül günlerinin terör saldırıları açısından kritik günler olduğuna dikkat çekerek, bu nedenle emniyet birimlerinin özellikle geceleri sürekli olarak dedektör köpekler ile birlikte aramalar yaptıklarını ve alarmda olduklarını kaydederek şunları söyledi:
"Bu arama taramalar sırasında dedektör köpeklerin tepki vermesi nedeniyle Vito marka minibüs üzerinde araştırma yoğunlaştırıldı. Bomba ekipleri ve uzmanlar çalışmalarını yoğunlaştırdılar. Şu anda endişe edecek birşey yok. Polisin titiz çalışması muhtemel bir felaketten bizi korumuştur. Vatandaşın huzuru bizim için en önemli unsurdur. Vatandaşlarımız için geçmiş olsun diyorum. Bunun eyleme dönüşmesi halinde neler olacağını düşünmek istemiyorum. Sahte plakalı bir münibüs üzerinde çalışmalarımız sürüyor.

Bizim kontrol çalışmalarımız sürüyor. Belirli günlerde çalışmalarımız daha geniş bir şekilde sürdürülüyor. Bu olayda da bu mahalli koklayan dedektör köpeklerin tepki vermesi üzerine bomba imha ekipleri buraya geldiler. Bombanın miktarı tam bilinmiyor ancak çok miktarda olduğu kanatindeyiz. Çevreyi tamamen boşalttık. Civardaki evler de boşaltıldı, yollar da. Ancak trafikte bir sıkıntı da yok".

Önceki Haber

Ankara'da çok katlı bir otoparkta şüpheli araç olduğu yönünde alınan ihbar üzerine polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

Sıhhıye'de bulunan çok katlı otoparkta şüpheli bir araç olduğu yolundaki ihbar üzerine emniyet güçleri harekete geçti. Bomba arama köpeklerinin çalışması sonrası çok katlı otopark boşaltıldı. Bölgeye sevk edilen yüzlerce çevik kuvvet ekibi çok katlı otoparkın etrafını sararak vatandaşların yaklaşmasını engelliyor.

Bölgeye çok sayıda ambulans ve itfahiye ekibi sevk edildi. Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz bölgeye gelerek çalışmaları yerinde takip ediyor. Bomba uzmanlarının çalışmaları devam ediyor.

Çevredeki binalar da anonslarla boşaltılıyor.

iha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2007 Salı 12:40:40
Güncelleme :11 Eylül 2007 Salı 13:04:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat ayan IP: 88.229.214.xxx Tarih : 12.09.2007 11:15:34

bu pkk nın işi kahrolsun pkk NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ...