3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Ankara şehidini kalbine gömdü

Hakkari'nin Çukurca İlçesinde askeri konvoyda mayın patlaması sonucu şehit olan Piyade Er Deniz Demirci Ankara'da toprağa verildi.

Şehit Er Deniz Demirci'nin cenaze namazı Kocatepe Cami'nde ikindi namazını müteakiben kılındı. Kılınan cenaze namazı ve askeri törene şehidin babası Halil, annesi Raziye Demirci, kardeşleri, TBMM Başkanı Köksal Toptan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, EDOK Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, eski bakanlardan Koray Aydın ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze törenine katılmak isteyen ülkücü bir grup ise çevik kuvvet ekipleri tarafından tören alanına alınmadı. Ülkücüler tekbir getirerek, "Şehidim hakkını helal et bize" şeklinde slogan attılar.

Kılınan cenaze namazının ardından şehit piyade er Demirci'nin naaşı bir süre silah arkadaşlarının omzunda taşınarak top arabasına konuldu. Şehidin naaşı ailesinin önünden geçerken anne Raziye Demirci oğlunu asker selamı ile uğurladı. Komutanlar aileye taziye dilerken şehidin annesi ve kardeşleri Mehmet ve Yunus Demirci komutanlardan, "Af çıkmamasını" istedi. Şehidin kardeşleri, "Apo'yu asın" diye bağırdı.

Kocatepe Cami'nde düzenlenen törenin ardından şehit Piyade Er Demirci, Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 19:01:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?