5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

'Ankara turizmin başkenti olacak'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Sanayi Odası (ASO) Temmuz Ayı Meclis Toplantısı'na katıldı. 

ASO Meclis Toplantısı'nda sanayicilerin sorunlarını dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, sanayicilerin yabancı levhalar ve reklam panolarından olan rahatsızlıklarını dile getirmeleri üzerine sokaklara ve reklam panolarına verilen yabancı isimlerin diplomasi açısından gerekli olduğunu ileri sürdü. Büyükşehir'in projeleri hakkında bilgi veren Gökçek, özellikle Dikmen Vadisi Projesi'nde büyük aşamalar kaydedildiğini ve 2008 yılı sonunda projenin 4. ve 5. etaplarının tamamlanmasıyla birlikte 10 bin 400 adet konut yapılacağını bildirdi. 

Sanayicilerin kendi bölgelerinde katı atık arıtma tesisi talepleri üzerine Gökçek, Mamak Çöplüğü üzerine kurulan katı atık arıtma tesisleriyle çöpten gaz çıkarılacağını, saf maddelerin değerlendirileceğini ve gübre elde edileceğini belirtti. İkinci bir katı atık merkezine müsaade edilemeyeceğinin altını çizen Gökçek, Ankara'da katı atık depolama işlemlerinin tek elden yapılacağını vurguladı. Yol çalışmalarına da değinen Gökçek, İstanbul yolu üzerindeki Sincan'a dönüşlerde Yenikent yolu üzerinde 4 tane alt geçit yapılacağını ifade etti. Gökçek, Belediye Kanunu'na eklenen yeni bir maddeyle belediyelerin sanayi, turizm ve eğitim bölgelerinde yatırım yaparken oradaki sanayicilerle ücretsiz altyapı çalışmalarının yapılacağını ifade etti. Ankara'nın sanayi bakımından yoğun bir bölge olduğunu belirten Gökçek, "Türkiye'yi Ankara'nın iki numaralı sanayi bölgesi yapacağız. İstanbul kadar olmasa da Ankara'yı sanayi bölgesinde büyük bir kent haline getireceğiz" dedi. 

Ankara'nın en büyük sıkıntılarından birisinin de fuar alanına sahip olmaması olduğunu söyleyen Gökçek, bu konuda Sincan Şeker fabrikasında 1 milyon 45 bin metrekarelik bir arsanın Özelleştirme İdaresi'nden Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne verildiğini, ancak şeker fabrikasının bağlı olduğu sendikanın yürütmeyi durdurma kararı aldığını söyledi. Fuar alanı için güzel projeler hazırladıklarını ifade eden Gökçek, çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Sanayicilerin su fiyatlarının pahalılığından yakınması üzerine Gökçek, Büyükşehir Belediyesi'nin enflasyonla doğru orantılı olarak su fiyatlarına zam yaptığını savundu.
Ankara'nın 8 senelik dönemine birtakım hedefler koyduklarını belirten Gökçek, Ankara'yı ilk olarak Türkiye'nin ikinci sanayi bölgesi yapacaklarını, kongre merkezleri için de çeşitli yerlerde uluslararası kongreler yapılabilmesi için kongre salonları yapacaklarını kaydetti. Gökçek sözlerine şöyle devam etti: 

"Ankara'nın turizm kenti olması için termal tesisler kuracağız. Hedefimiz Ankara'yı turizmin merkezi haline getirmek. Atatürk Orman Çiftliği'yle de hayvanat bahçesini ve içerisine yapılacak olan tesisleri Ankara'nın cazibe merkezi haline getirmek."
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2006 Çarşamba 13:04:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?