2
Mayıs
2024
Perşembe
ANKARA

Ankara'da bekçi köpeği hayat kurtardı

Çankaya Kırkkonaklar semtinde dereye uçan otomobili farkeden bekçi köpeği hayat kurtardı.

Otomobilin dereye uçtuğunu gören "Fıstık" isimli köpek sahibine haber vererek polisi aramasını sağladı. Araç polis ekiplerinin uzun aramalarından sonra bulunurken, yaralanan sürücü Ali Savdanlı uzun süre yardım bekledi.

Kırkkonaklar 2. Cadde üzerinde buzlanma nedeniyle 200 metre aşağıdaki dereye uçan otomobili fark eden bekçi köpeği "Fıstık", sürücüyü ölümden kurtardı. Bağlama hocası olduğu belirtilen Ali Savdanlı yönetimindeki 06 U 0494 plakalı otomobil, yoldaki buzlanma nedeniyle dereye uçtu. İnşaatta bekçilik yapan Kadir Ok’a ait olan bekçi köpeği "Fıstık" ise havlayarak kazayı sahibine haber verdi. Bunun üzerine dereyi araştıran bekçi Kadir Ok, kaza olduğunu fark edince olayı polise bildirdi.

Kazanın ihbar edilmesiyle olay yerine gelen polis ekipleri, uçurumda bir süre araştırma yaptı. Ellerindeki fenerlerle otomobili bulmaya çalışan ekipler, en sonunda otomobilin uçtuğu noktayı tespit etti. Derenin aşağı kısmından kaza mahalline ulaşan ekipler, yerde ağır yaralı olarak yatan sürücü Ali Savdanlı ile karşılaştı. Acılar içerisinde yatan bağlama hocası Ali Savdanlı için olay yerine ambulans istendi. Daha öncede polis tarafından ambulansa haber verilmesine rağmen, sağlık ekipleri bir türlü olay yerini bulamadı.
Uzun süren bekleyişin ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından Savdanlı’yı Numune Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazayı haber vererek bir can kurtaran Fıstık isimli köpeğin sahibi Kadir Ok, "Köpek havlayınca hırsız olabileceği kuşkusu ile baktım. Ama dereye otomobil uçmuştu. Olayı polise haber verdim" dedi.

Sürücülerin kabusu olan Kırkkonaklar 2. Cadde üzerindeki buzlanma, geçen hafta içerisinde de bir taksi sürücüsünün takla atmasına neden olmuştu. Tuzlama ekiplerinin kazanın ardından çalışma yapması da dikkat çekti.

MUSTAFA ESEN-ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2003 Perşembe 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 15:24:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?