3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Ankara'da bir ilk!

Mamak Belediyesi, ilçenin imajını değiştirecek dev bir projeyi hayata geçiriyor. 5 yıldızlı 41 katlı alışveriş merkezi, 2010 yılında Ankaralılar’ın hizmetinde olacak. Ankara’nın en yüksek binası olacak rezidans, 161 metre yüksekliğinde.

41 Katlı İş Merkezi

Mamak Belediyesi, ilçenin imaj sorununu ortadan kaldıracak dev bir projeyi hayata geçiriyor.Başkent’te benzeri olmayan 5 yıldızlı 41 katlı alışveriş merkezi, 2010 yılında Ankaralılar’ın hizmetine sunulacak. 2009 yılında temeli atılacak rezidans 18 ayda tamamlanacak.

Dev iş merkezinde bazı büyükelçilikler de faaliyet gösterecek. Duralialıç mahallesi’nde yapılacak bina Ankara’nın en yüksek yapısı konumunda. 100 bin metrekare kapalı alanda inşa edilecek dev bina 161 metre yüksekliğe sahip olacak. Binanın içerisinde, hipermarket, eğlence ve yaşam merkezleri, spor salonları, çok amaçlı salonlar yer alacak.

Ankara’da Bir İlk

Dev projenin mimarı Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, rezidansın ruhsat aşamasında olduğunu belirterek, gecekondularıyla anılan ilçenin imajını değiştirme noktasında en büyük adımı attıklarını belirtti. Yapımı tamamlandığında rezidansın Ankara’nın en büyük alışveriş merkezi olarak hizmet vereceğini söyleyen Akgül, “Mamak Belediyesi tarafından özel müteşebbise yaptırılacak alışveriş merkezinin içerisinde Türkiye’nin en ünlü markaları olacak. Ankara’da şimdiye kadar böyle büyük bir proje yapılmadı” dedi.

“Gecekondu Sorununu Çözeceğiz”

Çalışmaların Mamak’a kimlik kazandırmak adına olduğunu vurgulayan Akgül, gecekondulaşmayla ile ilgili imar yolları açma çalışmalarının da devam ettiğini bildirdi. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla gecekondu sorununu en kısa zamanda bitirmek istediklerini belirten Akgül, “Çarpık yapılaşmanın önüne bir anda geçmek mümkün değil. Belediye olarak imar yollarını açacağız. Vatandaşlarımızın ise müteahhitlerle anlaşmalarını bekliyoruz. 4 bin konutluk Yatıkmusluk projesinde TOKİ ile anlaşarak, Eylül ayı itibariyle çalışmalara başlıyoruz. İlçemizin muhtelif yerlerinde de gerek TOKİ’yle, gerek müteşebbislerle hızlı bir şekilde devamını sağlayacağız” diye konuştu.

“Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi”

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi, Samsun Yolu üzerinde 14 mahalleyi kapsıyor. 9,5 milyon metrekare alan üzerinde 15 bin adet gecekondu yıkılarak bölgeye, 50 bin konut, 500 iş merkezi, çocuk oyun alanları, eğlence dinlenme mekanları, spor kompleksleri, aqua parklar, yüzme havuzları yapılacak. Proje tamamlandığında Mamak, sosyal dönüşüm alanları ve modern kent dokusu ile yeni bir çekim merkezi olacak.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 15:10:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?