2
Mayıs
2024
Perşembe
ANKARA

Ankara'da bombalı araç paniği !

İstanbul’da yaşanan terör saldırılarının ardından emniyet güçleri Ankara’da da alınan her türlü ihbarı değerlendiriyor. Bomba yüklü olduğu iddia edilen bir araç Ankara polisini alarma geçti.

Ankara-İstanbul Karayolu’ndan Ankara istikametine gelen 34 DLA 55 plakalı otomobilin içinde sarıklı, cübbeli bir kişi olduğu ve aracın bomba yüklü olduğu yönünde 155 Polis İmdat’a gelen bir ihbar üzerine emniyet güçleri harekete geçti.

Ankara’da bütün ana kavşaklar polis tarafından tutularak aracını yakalanması için alarma geçildi. Yapılan aramalar sonucunda trafik ekipleri tarafından bomba yüklü olduğu iddia edilen araç alarma geçen onlarca polis ekibine rağmen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bir kaç yüz metre ilerisinde bir trafik ekibi tarafından durduruldu. Aracın yanına çok sayıda polis sevk edildi.

Terörle Mücadele Ekipleri’nin de incelediği aracın sürücüsü Şinasi Nevzat Cengiz (45) kendisinin Milliyetçi Hareket Partisi’ne gittiğini belirterek, "Biz polis için mücadele ediyoruz" diye tepki gösterdi. Aracın üzerinde Türk bayrağı olduğu görüldü. Yapılan kontrollerde araçta her hangi bir patlayıcı bulunamadı.

Şinasi Nevzat Cengiz’in İstanbul’da patlamaların yaşandığı gün Cumhurbaşkanlığı Köşkü yakınında yine polisin alarma geçmesine neden olduğu öğrenildi. Ankara polisini alarma geçiren sürücü ’tehlikeli araç kullanmaktan’ ceza yazılmasının ardından serbest bırakıldı.

BEYAZIT CEBECİ-ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2003 Çarşamba 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 15:26:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?