4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Ankara'da dev rock organizasyonu

Ankara, dev bir rock organizasyonuna ev sahipliği yapacak. Türk Rock müziğinin önemli 32 isim ve grubunun yanı sıra rock dünyasının efsanevi topluluğu Black Sabbath'ın eski vokali Tony Martin de 6-10 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek "Ankirockfest-2007"de sahne alacak.

İlki, geçtiğimiz yıl 30 bin kişinin katılımı ile yapılan festival, bu yıl farklı bir organizasyon ile katılımcılarını ağırlayacak. Ankirockfest-2007, Düşyolu Organizasyon (Ankara) ve Tasarımevi (İstanbul) ortaklığında, Çankaya Belediyesi'nin işbirliği ile Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Tesisleri'nde açık hava festivali olarak gerçekleşecek.

Toplam 244 bin 906 metrekare alana sahip bu tesisin 25 bin 300 metrekarelik çim alanı, festivalin ana alanı olarak düzenlenecek.

Organizasyon yetkilileri festivalin amacını; ulusal ve küresel olaylara dikkat çekerek, toplumsal sorumluluk görevini yerine getirmeyi hedeflemek olarak açıklıyorlar.Ankirockfest-2007'de sanatçılar, müzikseverler, festivale katılan tüm kurum ve kuruluşlar ile konuya duyarlılık gösteren tüm kesimlerin tek bir ağızdan "Dünya için rock" diye seslenecekleri bildiriliyor.

Festivale katılanlar konser programının yanı sıra 40 bin kişinin tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği yiyecek, içecek, çarşı ve eğlence alanlarından faydalanırken, farklı aktivitelere katılabilecekler. 18 yaş altındakilere alkol satışı yapılmaması için de farklı bileklik kullanılacağı bildirilen festival alanında, "Ankipara" kullanarak alış veriş mümkün olacak.

Fiyatı 100 YTL olarak belirlenen "Konaklamalı Kombine" için ilk etapta, organizasyon komitesi tarafından temin edilen tek kişilik 50 çadır kurulacak.

Festival, değişik ücret seçenekleri ile izlenilebilecek. "Tek Gün" için ücret 21,50 YTL olarak açıklanırken, "tek gün kamplı" 25 YTL, kombine bilet için ise 75 YTL ödenecek. Biletler, Biletix üzerinden de edinilebilecek.

6 Haziran tarihinde başlayacak festivalde, aralarında Türk rock müziğinin önemli isimleri sahne alacak. Duayenler Erkin Koray ile Moğollar'ın yanı sıra, Pentagram, Bulutsuzluk Özlemi, Manga, Nil Karaibrahimgil, Feridun Düzağaç, Hayko Cepkin, Vega ve Barış Akarsu'nun da aralarında yer aldığı isimler, Ankirock'un konukları arasında bulunuyor.

Festivalin kapanış konserini ise efsanevi rock grubu Black Sabbath'ın eski vokali Tony Martin verecek.

AA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2007 Pazartesi 11:40:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?