2
Mayıs
2024
Perşembe
ANKARA

Ankara'da 'Emperyalizm ve gerici şeriata karşı yürüyoruz' eylemi

Ankara Savaş Karşıtı Platformu "Emperyalizme ve gerici şeriatçı teröre karşı yürüyoruz" adı altında Yüksel Caddesi’nde bir terörü protesto eylemi düzenledi.

Kızılay Yüksel Caddesi önünde toplanan bir grup Ankara Savaş Karşıtı Platformu yanlısı "Ne ABD füzesi, ne yobaz bombası, eşitlik, özgürlük ve barış istiyoruz" yazılı bir pankartı açarak, "Kahrolsun ABD" "İşbirlikçi AK Parti" gibi sloganlar attılar.

Grup adına bir basın açıklaması yapan İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şube Başkanı Ender Büyükçulha, İstanbul’da onlarca masum insanının hayatını alan saldırıları bir kez daha lanetlemek için bir araya geldiklerini belirterek, "Bugün burada, yaşanan vahşetin ardından ’timsah gözyaşları’ döküp, kendi çıkarları için ülkemizi yeni kanlı maceralara sürüklemek isteyenlerin maskesini düşürmek için toplandık. Bugün burada, ’İslami terör sözü kanıma dokunuyor’ diyenlere demokratik, özgürlükçü değerlerimize yönelik büyük tehdit oluşturan gericiliğe, şeriata geçit vermemek için toplandık" dedi. Timsah gözyaşları dökenlerinin maskelerini düşüreceklerini söyleyen Büyükçulha, "Biliyor ve bir kez daha ilan ediyoruz ki, terörün asıl kaynağı başta ABD olmak üzere emperyalist güçlerdir" diye konuştu. Gericiliğe geçit vermeyeceklerini ifade eden Büyükçulha şöyle devam etti: "Gerçekte emperyalizmin kuklası olan İslamcı terör, emperyalist sömürü ve işgale karşı yoksul haklar için bir kurtuluş yolu değildir". Terör bahane edilerek baskı ve yasaklarla halkın susturulmak istendiğini iddia eden Büyükçulha, insanca yaşama özlemlerinden, hak ve özgürlüklerinden , eşitlik, barış ve kardeşlik taleplerinden vazgeçmeyeceklerini vurguladı. Yapılan basın açıklamasın ardından grup olaysız dağıldı.

BAYAZIT CEBECİ-ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2003 Pazartesi 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 15:24:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?