5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Ankara'da İsrail protestosu

Çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri İsrail'i, Filistin ve Lübnan'da gerçekleştirdiği operasyonlar nedeniyle protesto ettiler.

Filistin'in Ankara Büyükelçiliği önünde toplanarak İsrail'i protesto eden pankart açarak sloganlar atan gruptakiler, çevik kuvvet polisi eşliğinde yürüyüşe geçti. Filistin ve Kuleli sokaklarından yürüyerek Uğur Mumcu Caddesi'ne çıkan gruptakiler, Lübnan'ın Ankara Büyükelçiliği önüne geldiler.

Sloganlar atarak Lübnan'a destek verdiklerini belirten eylemciler, daha sonra İsrail'in Ankara Büyükelçiliğine doğru yürüyüşlerine devam ettiler.

Yol boyunca slogan atmaya devam eden gruptakiler adına İsrail Büyükelçiliği önünde okunan basın açıklamasında, “Filistin'de başlayan İsrail saldırılarının Lübnan'ı da içini alarak genişlediği ve İsrail ordusunun dünyanın gözü önünde saldırılarını sürdürdüğü” belirtildi. “Hiçbir yasa ve kural dinlemeden İsrail'in istediği her ülkeye saldırdığı ve ABD'nin de bunu 'savunma hakkı' olarak nitelendirdiği” ifade edilen açıklamada, Türk hükümetinin ABD ile imzaladığı “ortak vizyon” anlaşması ile “ABD'nin Ortadoğu'daki saldırılarına ortak olduğu” iddia edildi.

Filistin ve Lübnan'a destek verilmesi gerektiğini belirten eylemciler basın açıklamalarının ardından dağıldılar.












.













a.a
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2006 Pazartesi 17:33:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?