4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Ankara'da kaçak et denetimi

Ankara Tarım İl Müdürlüğü gıda denetim ekipleri, Başkent'in toptan satış merkezi olan GİMAT'ta kaçak et denetimleri yaptı. 


Denetim yapılmak istenilen firmalar depoların kapılarını kilitleyerek denetime engel oldu. Ankara İl Tarım Müdür Yardımcısı Mustafa Kıraç'ın başında bulunduğu bir ekip GİMAT'ta ünlü bir lokanta ile bir marketin depolarında denetim yapmak istedi. Ankara İl Tarım Müdür Yardımcısı Kıraç, alınacak örneklerin inceleneceğini belirterek sağlıksız bulunan numune sahibi işletmelerin cezalandırılacağını ve cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulacağını kaydetti. Tarım İl Müdürlüğü ekiplerin basın eşliğinde denetim yapılacağını gören firma sorumluları kapıları depoların kapılarını kilitledi.

 Polis ekiplerin de gelmesine rağmen kapılar açtırılamadı. Ankara İl Tarım Müdür Yardımcısı Kıraç, bunun üzerine ''Denetimi Engelleme Tutanağı'' tutulacağını ve denetimi engelleyen firmaya 5 bin 918 YTL denetimi engelleme cezası kesileceğini kaydetti. Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, polis ekiplerine rağmen kapıların açılmaması üzerine bu depolarda mahkeme kararı ile denetim yapılacağını kaydettiler.
iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2007 Çarşamba 23:52:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?