4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Ankara'da kadınlara 3. sığınma evi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, başkente yakışır 3. Kadın sığınma evini 8 Mart Dünya kadınlar gününde açacaklarını bildirdi. 

Büyükşehir Belediyesi Ankara'da psikolojik tedavi gören kadınlar için 3. sığınma evini açmaya hazırlanıyor. Başkan Gökçek'in talimatı ile 8 Mart Dünya Kadınlar gününe yetiştirilmek için hazırlanan 3. Kadın sığınma evinin yeri Belediye yetkilileri tarafından gizli tutuluyor. Ankara'da 3 tane olan kadın sığınma evinde 56 kadın kalıyor. Büyükşehir Belediyesi 1 kadın sığınma evini de mültecilere açtı. Ankara'da yaşayıp kimsesi olmayan ve tedavi gören 18 mülteci kadın sığınma evinde yaşamını sürdürüyor. Başkan Gökçek, fiziksel, duyusal, cinsel ve ekonomik istismara uğrayan kadınlara yer açtıklarını belirterek, ekonomik sorunlarının çözümlenmesi ve bu süreçte çocuklarla birlikte yatılı kalabilmeleri için başvuruda bulunmalarını istedi. 3. Kadın Sığınma Evi'nin açılışını Devlet Bakanı Nimet Çubukçu Perşembe günü Kocatepe Kültür Merkezinde açılışı yapacak. Zor durumda kalan kadınların sığınma evinde bir çok etkinlikten yararlanabileceğini dile getiren Gökçek, Resim, el sanatları, bilgisayar faaliyetleri çocuk oyun salonları, yararlanacaklar. Mutfak yemekhane bir evin içinde neler varsa kadın sığınma evinde de bulabilecekler. Uzmanlarınız inceleyerek alıyor. Aileleri ile hiç görüşmüyorlar. Çocuklu gelenlere de bakıyoruz. Amacımız aile ortamından koparmamak" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2007 Salı 11:52:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet BALCI IP: 85.99.173.xxx Tarih : 6.03.2007 14:56:22
Tamam açtık çok güzel oldu...Devletimize, milletimize hayırlı uğurlu olsun... Sığınma evine ihtiyaç vardı ki açtık... Devamında neler gelcek, acımasız görevli korumasız bir kadına tecavüz etti veya ortam rezalet insanlar yaşam koşullarının çok kötü olduğu bir yerde yaşamaya çalışıyor... Temennim televizyonlarda, gazetelerde yayınlanan sığınma evlerinde ,ruh sinir hastenesinde çıkan çirkin haberlere yenileri eklenmemesin... BAŞARILAR İ.MELİH GÖKÇE...