4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Ankara'da kültür-sanat

24. Uluslararası Ankara Müzik Festivali, 30 Nisanda Bilkent Senfoni Orkestrası'nın konseriyle Başkent'e veda edecek.

Orkestrayı Şef Gürer Aykal'ın yöneteceği konserde, ünlü piyanist Gülsin Onay Başkent seyircisiyle buluşacak. Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'ndaki konserde, Ahmed Adnan Saygun'un "1. Piyano Konçertosu" ile "4. Senfoni"si seslendirilecek.

Festivalde yarın engelli dansçıların da aralarında bulunduğu "Engelliler ve Engelsizler Dans Topluluğu" izleyici karşısında olacak.

Cem Duruöz ve Raul Jaurena ile piyanist Arman Ratip, 29 Nisanda seyirciyle buluşacak.

Devlet Opera ve Balesi, 29 Nisan Dünya Dans Günü dolayısıyla "Çalıkuşu" adlı baleyi ücretsiz olarak izleyiciyle buluşturacak.

Ankara Devlet Tiyatrosu, bu hafta değişik sahnelerinde 13 oyun, Ankara Devlet Opera ve Balesi ise 6 etkinlikle seyirci karşısına çıkacak.
Festival

MEB ŞURA SALONU: 24. Uluslararası Ankara Müzik Festivali, 30 Nisanda Bilkent Senfoni Orkestrası'nın konseriyle Başkent'e veda edecek.

DEVLET RESİM VE HEYKEL MÜZESİ: Arman Ratip piyano resitali, 29 Nisanda izlenebilecek.


Tiyatro


BÜYÜK TİYATRO: "Kanlı Nigar' adlı eser, 1 ve 4 Mayısta sahnelenecek.

KÜÇÜK TİYATRO: Claude Magnier'in yazdığı Ali Hürol'un yönettiği "Eyvah Yine Karıştı", yarın ve 29 Nisanda izlenebilir.

ŞİNASİ SAHNESİ: "Tek Yol" adlı oyun, 1 Mayıstan itibaren hafta boyunca izleyiciyle buluşacak. Sahnede, yarın ve 29 Nisanda "Küçük Hanımlar, Küçük Beyler Festivali" kapsamındaki oyunlar görülebilir.

AKÜN SAHNESİ: William Saroyan'ın kaleme aldığı, Kemal Başar'ın yönetmenliğini yaptığı "Hayatı Yaşamak", 1 Mayıstan itibaren hafta boyunca seyredilebilecek. Sahnede, yarın ve 29 Nisanda "Küçük Hanımlar, Küçük Beyler Festivali" kapsamındaki oyunlar görülebilir.


ALTINDAĞ TİYATROSU: "Selanik'ten Anıtkabir'e" isimli oyun, 1 Mayıstan itibaren hafta boyunca sahne alacak. "Siz Ne Derseniz", 3 ve 4 Mayısta izleyiciyle beraber olacak. Sahnede, yarın ve 29 Nisanda "Küçük Hanımlar, Küçük Beyler Festivali" kapsamındaki oyunlar görülebilir.


ODA TİYATROSU: Kemal Başar'ın yönetmenliğini yaptığı "Gözlerin Ardındaki Çocuk", 1 Mayıstan itibaren hafta boyunca izlenebilecek. Sahnede, yarın ve 29 Nisanda "Küçük Hanımlar, Küçük Beyler Festivali" kapsamındaki oyunlar görülebilir.


MUHSİN ERTUĞRUL SAHNESİ: "Mor Gece Mavi Gün" adlı eser, yarın, 3 ve 4 Mayısta izlenebilecek.

MAHİR CANOVA SAHNESİ: Feyzullah Arslan ve Nermin Ertürkmen'in yazdığı, Çetin Azer Aras'ın yönettiği 12 yaş ve üzeri gençlere hitap eden oyunu "Trafikomik", yarın görülebilecek.

ÇAYYOLU TİYATROSU: "Elele" adlı yapıt, 29 Nisan, 1 ve 4 Mayısta sahnelenecek. "Keloğlan" adlı çocuk oyunu, 2 ve 3 Mayısta minik izleyiciyle buluşacak.


Opera-Bale


OPERA SAHNESİ: Lehar'ın "Şen Dul" opereti yarın izleyiciyle beraber olacak. Reşat Nuri Güntekin'in ölümsüz yapıtından bale sahnesine aktarılan "Çalıkuşu", 29 Nisan Dünya Dans Günü nedeniyle ücretsiz olarak sahnelenecek. Verdi'nin dört perdelik operası "Nabucco", 30 Nisan Pazartesi günü sahnelenecek. Koro konseri, 12 Mayısta izlenebilecek.

Ünlü besteci Çaykovski'nin bale baş yapıtı "Kuğu Gölü", 3 Mayıs Perşembe günü izleyiciyle buluşacak.

OPERET SAHNESİ: "İtalyan Gecesi" isimli etkinlik, 1 Mayıs Salı günü sunulacak.


Konser

CSO: Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 3 ve 4 Mayısta "Bahar Konseri" ile izleyici karşısında olacak.

Sinema

İki ünlü oyuncu Nicolas Cage ile Julianne Moore'un başrolünü üstlendiği bilim-kurgu filmi "Next" seyirciyle buluştu. Yönetmenliğini Lee Tamahori'nin üstlendiği filmde, Jessica Biel, Nicolas Pajon, Thomas Kretschmann, Jose Zuniga ve Enzo Cilenti rol alıyor.

Oscarlı oyuncu Hilary Swank'in rol aldığı "Hasat Zamanı-The Reaping" isimli korku filmi gösterime girdi.

Komedi macera filmi "Çılgın Motorcular-Wild Hogs" vizyonda.


aa
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2007 Cuma 10:46:08
Güncelleme :28 Nisan 2007 Cumartesi 18:54:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?