5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Ankara'da öğrenci servisi kazası

Ankara'da iftardan dönen öğrencileri taşıyan servis minibüsünün freninin boşalması sebebiyle devrilmesi sonucu 17 öğrenci yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre, kaza gece saat 22.00 sıralarında Yükseltepe Mahallesi 3. Cadde Karşıyaka Mezarlığı yakınlarında meydana geldi. Yokuş aşağı inen Mehmet Akdemir idaresindeki 06 HLS 22 plakalı bir talebe yurduna ait servis minibüsü, freninin boşalması sonucu kontrolden çıkarak devrildi. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri ve çok sayıda ambulans sevk edildi. Kazada yaralananlar 112 Acil Ambulans Servisi ekipleri tarafından çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Öğrencilerin hastaneye sevk edilmesinin ardından bir sağlık ekibi, ambulans içerisinde yaralı sayısının fazla olduğu gerekçesiyle tekrar olay yerine döndü. Yaralı öğrenciler takviye olarak kaza yerine gelen bir başka ambulansa alınarak hastaneye götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Öte yandan Ankara'nın Saraycık İlçesi'nde bulunan Sincan Talebe Yurdu'na ait olduğu öğrenilen servisin iftardan dönen öğrencileri taşıdığı öğrenildi. Servis minibüsünün sürücüsü Mehmet Akdemir ise rampa aşağı inerken aniden freninin boşaldığını, vites küçülterek durmaya çalıştığını ancak minibüsün daha da süratlendiğini söyledi. Akdemir, minibüsün Karşıyaka Mezarlığı'nın duvarına çarptıktan sonra devrilerek sürüklendiğini belirtti. Kazada yaralananların kaldırıldıkları hastanelerde tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. Kazada yaralananların bazılarının isimleri şöyle; Tevfik Kıvrıkçı, Necati Kızılaslan, Lütfi İhsan Can, Orhan Mutlu, Tunahan Nurcan, Sefa Bay ve Mahmut Eren.
iha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2006 Cuma 01:37:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?