5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Ankara'da parklara kameralı sistem

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde olan parkları kameralarla donatıyor. İlk pilot bölge olan Altınpark'a 64 kamera konuldu. 

Konuyla ilgili İHA'ya açıklamalarda bulunan ANFA Genel Müdürü Hilmi Gökçınar, Başkent'te mezarlıkların ve parkların kamera sistemi ile korunacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi, mezarlıklarda türeyen 'mezarlık mafyasına' karşı harekete geçiyor. Belediye, tüm park ve mezarlıklarda 'kameralı güvenlik sistemi' kuracak. Gökçınar, mezarlık ve parklarda güvenlik önlemlerini en üst düzeye çıkaracaklarını söyledi. Gökçınar, mezarlık ve parklarda 24 saat güvenliğin mevcut olduğunu hatırlatarak, güvenlik önlemlerini en üst düzeye, çıkartmak zorunda olduklarını dile getirdi. Gökçınar şöyle konuştu: 

"Son yıllarda Karşıyaka Mezarlığı çok büyüdü. Mezarlığın tam anlamıyla sınırlarını belirleyip, tüm çevresini duvarlarla öreceğiz. Ayrıca duvarların üzerine de üzerine tırmanılamayacak demir bloklar koyacağız. Böylece mezarlığa sadece kapılardan girilebilecek.Kapılar da daha belirgin olacak ve güvenlikçi sayısı da artacak. Mezarlığın içini de ayrıca kameralı güvenlik sistemi ile donatacağız. İzlenmedik hiçbir köşe kalmayana kadar hizmet gidecek".

'İLK PİLOT BÖLGE ALTINPARK' 

Kameralı izlemeye pilot bölge olarak Altınpark'ı seçtiklerini dile getiren Gökçınar, önümüzdeki yıl tüm park ve mezarlıklara kamera sistemini bitireceklerini ifade etti. Gökçınar, "Buralar 24 saat izlenecek ve tamamı kontrol edilecek. Tutulan kayıtlar bir ay boyunca saklanacak. Şu anda Altınpark'ta 64 kameramız var. Bunlar tamamen halkın güvenliği için yapılıyor. Sisteme geçildikten sonra mezarlıklarda mafyanın silineceğini ve parklarda suç oranlarının büyük ölçüde düşeceğini söyleyebilirim. Gökçınar, Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlardan bir istekte bulunduklarını ifade ederek, "Tabii bu önlemlerin yanında bizim de vatandaşlarımızdan istediğimiz bazı şeyler var. Mezar sahiplerinden isteğimiz, bu tip bakım işleri için mezarlıklarımızdaki idareye bir danışmalarıdır. En azından sormalılar, 'Kime gidelim bakım için?' diye. Yoksa böyle sıkıntılar devam eder. En azından, mezarlıkların karşısındaki çiçekçi dükkanlarına gitsinler".
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2006 Perşembe 12:45:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?