3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Ankara'da renk cümbüşü

Türkiye'nin en modern projeleri arasında gösterilen 'Park Vadi Çankaya' ve 'Teras Evleri Sitesi" arasında kurulan köprü ve vadi içerisinde kalan parka yapılan ışıklandırma Ankara'nın gecesine renk kattı.

Rengarenk ışıklarla süslenen Dikmen Vadisi'ndeki renk cümbüşü vatandaşların beğenisini topladı. Dikmen Vadisi'ndeki 300 gecekondunun yıkılmasının ardından yapılan ve Türkiye'nin en modern projeleri arasında gösterilen Park Vadi evleri Başkent'in göz bebeği olmaya devam ediyor.

'Park Vadi Çankaya' ve 'Teras Evleri Sitesi' arasında kurulan köprü ve vadi içerisinde kalan parka yapılan ışıklandırma Başkent gecelerine renk kattı. Çankaya'ya 500 metre, Kızılay'a 6 kilometre mesafede olan Park Vadi Projesi'nde, Dikmen 3. Etap Rekreasyon Projesi kapsamında yapılan, 175 metre uzunluğunda ve 45 metre yüksekliğinde olan çelik köprü üzerine döşenen aydınlatma sistemi aralıklarla değişen rengiyle vadinin çehresini değiştirdi.

Rengarenk ışıklarla süslenen Dikmen Vadisi'nin, dikilen 100 farklı bitki türünün vadide toprakla bütünleştiği ve binlerce boylu ağıcın dikilmesi ile ayrı bir görünüm kazandığı projede, ağaçlar arasında kurulan su parkları, yürüyüş yolları ve spor alanlarının ışıklandırılması ile vatandaşların gece de spor ve yürüyüş yapma olanağı sağlandı.

Çankaya'nın yükselen bir şehri olmaya aday Park Vadi Çankaya evlerine yansıyan ışıklar, vatandaşlar tarafından beğeniyle izlenirken, dere yatağına kurulan gecekonduları hatırlayan bazı vatandaşlar yapılan bu çalışmalardan memnun kaldıklarını belirtti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2009 Cuma 10:21:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?