4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Ankara'da soygun girişimi

Başkentte bir banka şubesine giren eli silahlı, kar maskeli şahıs, kendisine müdahale eden güvenlik görevlisini yaralayarak, olay yerinden kaçtı.


Edinilen bilgiye göre olay Etimesgut, Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi 1. Cadde üzerinde bulunan Garanti Bankası'nda meydana geldi. Saat 17.00 sıralarında kar maskeli, eli silahlı bir şahıs, banka şubesine girerek, içeride bulunanları yere yatırdı.

Sürekli etrafına bağıran ve küfürler eden şahıs, yanında getirdiği poşeti cebinden çıkararak, kasadaki paraları istedi. Kasa görevlilerinin poşet içerisine paraları doldurduğu esnada kimliği belirlenemeyen banka soyguncusunun bir anlık dalgınlığından yararlanan güvenlik görevlisi Hakan Yücel, şahsa müdahale etti.

Güvenlik görevlisini silahla yaralayan şahıs, poşet içerisine doldurduğu paraları alarak olay yerinden kaçmak istedi. Bankanın arka kısmında park halinde kendisini bekleyen araca kaçmaya çalışan şahıs, ayağı takılarak yere düştü. Bu esnada bankadan aldığı paraların bir kısmını yere düşüren şahıs, aldırış etmeden olay yerinden kaçtı.

Olayın ardından bankaya gelen polis ekipleri, çevrede geniş çapta arama başlattı. Olayın yaşandığı banka ve çevresinde arama yapan polis, şüpheli şahısları gözaltına alırken, kar maskeli banka soyguncusunun yere düşürdüğü paraların üzerinde parmak izi çalışması yaptı. Daha sonra büyük bir titizlikle yere düşen paralar Olay Yeri İnceleme Ekipleri tarafından toplanarak, gözetim altına alındı. Atatürk Hastanesi'nde kontrol altına alınan yaralı güvenlik görevlisinin durumunun iyi olduğu öğrenildi. Gün sonu olduğu için şubede sayım yapılmadığı ve çalınan paranın ne kadar olduğunun tespit edilemediği öğrenildi. Polis ekipleri 3 kişi oldukları öğrenilen soyguncular ve olay yerinden kaçtığı tespit edilen Renault marka araç üzerinde aramalarını sürdürüyor.


Öte yandan bankanın güvenlik kamerası kayıtlarına polis ekipleri tarafından el konularak, inceleme başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor

iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2007 Perşembe 01:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?