4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Ankara'da susuzluğa protesto

Tuzluçayır sakinleri 10 günü aşan susuzluk sorununu, Natoyolu Caddesi'ni bir süre trafiğe kapatarak, protesto etti.

Mamak ilçesindeki Ege, General Zeki Doğan ve Tuzluçayır mahallesi sakinleri, su kesintilerinin ardından Başkente yeniden su verilmesine rağmen, mahallelerine su ulaşmadığı için bu durumu protesto ettiler.

Mahallelerinde toplanarak Natoyolu Caddesi General Zeki Doğan kavşağına yürüyen vatandaşlar, yolu bir süre trafiğe kapattılar.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i protesto eden vatandaşlar, belediye yetkilileri gelene kadar yolu trafiğe açmayacaklarını söylediler.

Bazı vatandaşlar, “kot farkı nedeniyle bazı semtlere su ulaşmadığı” açıklamasına tepki göstererek, aynı mahallede bulunan binaların bir bölümü su alırken, diğerlerinin alamadığını ileri sürdüler.

Günlerdir banyo yapamadıklarını, yemek hazırlamak için su bulmakta güçlük çektiklerini söyleyen vatandaşlar, sorunlarını ilettikleri belediye yetkililerinin ise kendilerini ciddiye almadıklarını iddia ettiler.

Mamak Belediyesi'ne ait bir su tankerinin üzerine çıkan bazı protestocular da Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in kendileriyle görüşmemesi halinde eylemi sabaha kadar sürdüreceklerini söylediler.



AA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2007 Pazartesi 01:34:11
Güncelleme :13 Ağustos 2007 Pazartesi 10:10:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yucel arslan IP: 85.106.209.xxx Tarih : 13.08.2007 09:30:07
Melih bey helal olsun size tüm ankara avuçlarının içinde istediğin gibi oyna onlarla