4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Ankara'da terör protestosu

Başkent Ankara'da binlerce kişi, ellerinde ay-yıldızlı Türk bayrakları ve meşalelerle yürüyerek terör saldırılarını protesto etti.


Çankaya Belediyesi ve sivil toplum örgütlerinin organize ettiği, "Hepimiz Mehmet'iz" adlı protesto gösterisi, duygusal görüntülere sahne oldu. Akşam saatlerinde Tandoğan'da toplanan yaklaşık 20 bin kişi, ellerindeki bayrak ve meşalelerle önce Anıtkabir'e ardından da Anıtpark'a doğru yürüdü. Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, Ankara milletvekilleri ve belediye başkanları da kalabalığın önünde yürüdü. "Kahrolsun PKK işbirlikçi ABD", "Hepimiz Mehmet'iz PKK'ya yeteriz" sloganları atarak yürüyen binlerce kişi Anıtpark'ta buluştu. Şehitlerimizin anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kalabalık, "Mecliste PKK istemiyoruz" ve "Ne mutlu Türk'üm diyene" şeklinde bağırdı. Kalabalık çalınan, "Ankara'nın taşına bak" ve "Bir başkadır benim memleketim" şarkılarıyla coştu.


Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 1914 ve 1919 yıllarını yeniden yaşadığını savunarak, PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmeyen ülkelere tepki gösterdi. "Çocuklarımızın ve torunlarımızın yüzüne rahatça bakamıyoruz" diyen Başkan Eryılmaz, içlerdeki ateşi dışarıya çıkarma vakti geldiğini, artık sözün bittiğini söyledi.


Daha sonra Çankaya Belediyesi Şehit Tiyatroları sanatçıları, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni seslendirdi. Protesto gösterisini yabancı basın mensupları da izledi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2007 Pazartesi 20:02:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?