4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Ankara'da uluslararası operasyon

Kırmızı bültenle Interpol tarafından aranan Irak uyruklu İsveç vatandaşı Delshad Al Dalawi, Ankara'da yakalandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğünden verilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, kırmızı bültenle aranan Dalawi'nin, Esat semtinde bir evde kaldığını tespit etti.

Dalawi, her iki şubenin yaptığı ortak çalışma sonucu Ulus'ta bir gazinoda şarkıcılık yapan Sunay T. adlı kadının evine dün gece düzenlenen operasyonla yakalandı. Evde yapılan aramada herhangi bir suç unsuru bulunamadı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan Dalawi'nin parmak izleri alınarak, Interpol Daire Başkanlığı aracılığıyla İsveç Interpolüne gönderildi. Yapılan eşleştirme sonucu söz konusu kişinin Dalawi olduğu tespit edildi.

Delshad al Dalawi'nin, Stocholm kentinde 2005 yılından bu yana çok sayıda para-nakil aracı soygununu gerçekleştiren 6 kişilik bir çetenin mensubu olduğu bildirildi. Dalawi hakkında “Ağırlaştırılmış soygun” suçundan Interpol kanalıyla bülten çıkarıldığı, yaklaşık 2 yıldır uluslararası düzeyde arandığı tespit edildi.

Organize Suçlar Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan Dalawi'nin mahkemeye çıkarılacağı bildirildi. Yetkililer, Dalawi'nin iade amaçlı tutukluluk süreci devam ederken, Adalet Bakanlığı aracılığıyla iade işlemlerinin de tamamlanacağını bildirdiler.

Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2007 Çarşamba 18:21:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?