5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Ankara'da üst geçitlere asansör

Ankara Büyükşehir Belediyesi, özellikle trafiğin yoğun olduğu cadde ve sokaklarda bulunan yaya üst geçitlerine engelli vatandaşların iniş ve çıkışlarını kolaylaştırabilmek için asansör monte ediyor. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından ihale işlemlerinin tamamlanmasının ardından gerçekleştirilen asansör monte çalışmaları, hızla devam ettiği bildirildi. Dana önce yapılan ancak asansörü olmadığı için yaşlılar ve engelliler tarafından kullanılırken zorluklar yaşanan Eskişehir Yolu Köy Hizmetleri önü, Konya Yolu Devlet Hava Meydanları önü, Yenimahalle 1.Durak, Etlik SSK Hastanesi önü, Kazım Karabekir Caddesi ile Altınpark'taki yaya geçitlerinde, asansör kurulması çalışmaları başlatıldığının belirtildiği açıklamada şöyle denildi: 

"Başkentteki yaya geçitlerinin büyük bir bölümüne asansör monte etmeyi planlıyoruz. İbni Sina Hastanesi önü, Hacettepe Hastanesi önü, Ayaş Yolu, Konya Yolu Migros önü, Ufuk Üniversitesi önü, Rüzgarlı Sokak önü, Gülveren Kavşağı ve Görme Engelliler Okulu önündeki üst geçitlere daha önce yerleştirilen asansörlerin bakımları sürekli olarak gerçekleştiriliyor."


anka
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2006 Perşembe 13:10:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
K. Mükremin Barut IP: 88.230.129.xxx Tarih : 3.12.2006 18:15:04
SAYIN ANKARALILAR. MEŞRUTİYET CADDESİ ÜZERİNDEKİ TÜM YAYA ÜST GEÇİTLERE KARŞI AÇILMIŞ DAVALARIN HEPSİ KAZANILMIŞTIR. BU YAYA ÜST GEÇİTLERİ; KENTTE YAŞLILAR, HAMİLE KADINLAR, ÇOCUKLAR VE ENGELLİLER YOKMUŞ GİBİ BİR VARSAYIMIN SON ÜRÜNLERİ OLARAK ORTAYA ÇIKMIŞLARDIR. ŞİMDİLERDE ASANSÖR YAPILMASINI, YUKARIDAKİ HATANIN TELAFİSİ OLARAK YORUMLAYABİLİRSİNİZ. AMA ASANSÖR YOKMUŞ GİBİ TASARLAN BU ÜST GEÇİTLERE SONRADAN ASANSÖR EKLENMESİ, YAP-BOZ MALİYETİ OLARAK SİZLERİN CEBİNDEN ÇIKMAKTADIR. SAKIN BU GİDİŞE DUR DEMEYİN YORULURSUNUZ. SAYGILARIMLA.