4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Ankara'da yama operasyonu

SSK'yı dolandırdıkları iddiasıyla başlatılan 'Yama Operasyonu' kapsamında Adliye'ye sevkedilen 9 zanlıdan 5'i çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. 

Bazı medikal şirketlerin, para karşılığında SSK'daki kamu görevlileriyle anlaşarak SSK'yı dolandırdıkları iddiasıyla başlatılan operasyon kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği'nde gözaltında bulunan zanlılar A.A, A.A, A.A, C.Ö, LA, İ.T, R.Ş, N.Y ve İ.Z polisteki sorgularının ardından bugün Adliye'ye sevk edildi. Adliye içerisinde bulunan Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar daha sonra sorgulanmak üzere savcılığa götürüldü. 

Cumuriyet Savcısı Alp Arslan tarafından sorgulanan zanlılardan 7'si tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi. Nöbetçi 12. Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan zanlılardan A.A,, A.A, İ.T, R.Ş ve İ.Z 'örgüt kurmak', 'örgüt üyesi olmak' ve 'nitelikli dolandırıcılık yaparak kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğrattıkları iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.
iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2007 Cuma 15:14:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?