2
Mayıs
2024
Perşembe
ANKARA

Ankara'daki KESK eylemi sona erdi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK), Kamu Reformu Yasa Tasarısı ve 2004 yılı bütçesini protesto etmek için yaptıkları iş bırakma eylemi sona erdi.

KESK’e bağlı sendikalar Kurtuluş Parkı, GMK Bulvarı ve Ankara Adliyesi önünde toplanarak yürüyüşe geçti. Kızılay’a doğru yürüyen yaklaşık 2 bin memur Ziya Gökalp Caddesi’nde birleşti. Çevik Kuvvet polisleri ve panzerler Ziya Gökalp Caddesi üzerinde barikat kurarak memurların Kızılay meydanına girmelerini engellediler.

Memurların yaptığı eyleme TKP’nin yanı sıra DİSK ve bazı öğrenci grupları da destek verdi. "Direne direne kazanacağız", "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz" gibi slogan atan memurlar ıslıklarla hükümeti protesto ettiler. Grup adına bir açıklama yapan KESK Başkanı Sami Evren, Dünya İnsan Hakları Günü’nün kutlandığını hatırlatarak , insanlara yönelik insan hakları ihlallerinin devam ettiğini, 1 milyar insanını açlık sınırında yaşadığını, binlerce çocuğunun kendi dilinde eğitim almaktan yoksun bırakıldığını söyledi. Küresel kapitalizmin saldırıları ile karşı karşıya olduklarını belirten Evren, saldırının kamu Reformu Yasası adı altında sürdüğünü vurguladı. Evren, şöyle devam etti:

"Koca bir yalan söylüyorlar, dünya değişti, artık kimse değişime karşı çıkamaz diyorlar, sanki biz değişime karşıyız. Değişimi biz de savunuyoruz. Hantal devlet yapısına karşı çıktık. Anti Demokratik yasalara karşı çıktık. Bütün bunları yaparken ’bu düzen bozuktur’ dedik. Bozuk düzene karşı çıktığımız için hapiste yattık. Onlar değişimden yana değil, bozuk düzenin devamından yanadır".

Uluslararası finans kurumlarına hükümetlerin boyun eğdiğini savunan Evren, kamusal alanının halkın yararlanmasının engellenerek halkın müşteri olabileceği şirketler haline getirildiğini öne sürerek AK Parti’ye kamu reformu yasa tasarısı adı altına yağma yasası çıkarma görevi verildiğini söyledi. Medyadaki bazı sol-liberal köşe yasarlarının da yasa tasarısını savunmasını eleştiren Evren, "Bu yasalara devrim yasaları diyorlar. Devrimcilik onlara mı kalmış. Devrimciler burada" diye konuştu. Sendikalarının sokaklarda birleşmesi gerektiğini ifade eden Evren, masa başı sendikacılığının bittiğini belirterek "Bu yasa tasarısını Meclis’ten geçirmeyeceğiz" dedi. Yapılan açıklamanın ardından bir süre halay çekerek eylemlerini sürdüren memurlar, daha sonra olaysız dağıldı.

BAYAZIT CEBECİ-ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2003 Perşembe 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 15:18:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?