4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Ankara'daki patlama 6 ölü 90 yaralı

Ankara Valisi Kemal Önal, Ulus'ta meydana gelen patlamada 6 ölü, 90'a yakın yaralı olduğunu bildirdi. Önal, son olarak 1988 doğumlu bir yaralının hayatını kaybettiğini bildirdi. 

Ankara Valisi Önal, Hacettepe Hastanesi önünde bir açıklama yaptı. Önal, 1988 doğumlu bir yaralının İbni-Sina Hastanesi'nde hayatını kaybettiğini bildirdi. Önal, böylece öle vatandaş sayının 6'ya yükseldiğini, 90 civarında da yaralanın bulunduğunu kaydetti. Bu yaralıların 3 veya 5'nin ağır olduğunu ifade eden Önal, diğerlerinin iyileşme yolunda ciddi atımlar atmakta olduğunu kaydetti. Yaralıların büyük bir kısmının evlerine gönderilebilecek durumda olduğunu açıklayan Önal, kendilerinin bu yaralıların da müşahede altında tutulmasını istediklerini dile getirdi. 

IDEF 2007 Fuarı'na gelen 6 Pakistanlı'nın da patlamanın olduğu yerde alışveriş yapmakta olduklarını belirten Önal, Pakistanlı yaralı sayısının 8 olduğunun hatırlatılması üzerine ise kendilerine gelen bilginin 6 kişi yönünde olduğunu söyledi. Önal, yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığını ve bir kısmının Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne kaldırıldığını söyledi. Yarın daha kapsamlı bir valilik açıklaması yapacaklarını bildiren Önal, olayı nasıl
değerlendirdiğinin sorulması üzerine şunları kaydetti: 

"Olayın değerlendirilmesi için henüz erken. Teknik ekipler şu ana kadar çalışmalarını sürdürdü. Bu çalışmalar sabaha kadar da devam edecek. Her türlü delil, bilgi, bulgu, civardaki kamera sistemleri şu anda polisin elide inceleniyor. İnceleme sonunda daha doyurucu, kamuoyunu tatmin edici bilgilere ulaşacağız ve her zaman olduğu gibi bunları paylaşacağız."
Herhangi bir örgüt bağlantısının tespit edilip edilmemesinin sorulması üzerine Önal, "Hayır kesinlikle bunlar tamamen spekülasyon. Daha sağlıklı bir bilgi elimizde yok" dedi. Saldırının canlı bomba tarafından gerçekleştirildiği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine ise Önal, bu konuda söylenenlerin hiçbirine itibar etmemiz lazım. Sanıyorum açıklamamızda bu konuda bir değerlendirme yapacağız" ifadelerini kullandı.
iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2007 Çarşamba 01:47:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?